Disk Speed Bench X

Disk Speed Bench X és una senzilla i gratuïta utilitat per Mac OS X que serveix per a mesurar la velocitat real de cadascun dels nostres discs durs.

La podem fer servir, per exemple, per decidir quin disc dur intern triem com a principal i també, de forma externa, quin disc dur utilitzem per a segons què.

Ideal si estem fent un muntatge de discs interns (Mac Pro) o externs (qualsevol sistema) amb RAID.

Fa molt de temps en David Caules, lector del bloc, menorquí, em va enviar un suggeriment per a comentar què és això dels discos en RAID.

No sóc pas un expert en aquest tema així que em faig ressò només del que comenta en Don McAllister en un dels seus magnífics ScreenCastOnline i de la Viquipèdia.

RAID (Redundant Array of Indepedent Discs): sistema d’emmagatzemament de la informació que combina diversos discs durs d’igual capacitat que davant del sistema funcionen com una única unitat lògica.

A continuació us detallo els tipus de configuració en RAID més comuns:

RAID 0: Segmentació de la informació repartida en diversos discs, millora rendiment però no ofereix redundància de dades.

RAID 1: Segmentació de la informació repartida en diversos discs i amb redundància de dades (menor rendiment que RAID 0) És la configuració típica on, si falla una unitat, l’altra pot seguir treballant amb tot el sistema actiu sense problemes.

RAID 5: La incorporen sistemes externs o via targes especials de tercers (a incorporar en Mac Pros). Molt utilitzada per oferir alt control de la segmentació, bon rendiment i redundància.