Sóc conscient que el tema que us porto ara és delicat atès a que tots tenim encara molt present el darrer accident a Barajas. Per això, el primer que vull fer és afegir-me al condol cap a les persones realment afectades.

Fins el primer de Gener de 2008, com molts dels meus ex-companys consultors de la meva antiga feina, havia agafat centenars de vols en els darrers 8 anys, per tant, com a client forçat que era de les Companyies Aèries, estic especialment sensibilitzat amb aquest tema.

Aquest mateix estiu, ja no per feina, si no per vacances, vaig volar a Canàries, en aquest cas Lanzarote, via Madrid-Barajas. Tornava un parell de dies, també via Madrid, abans del recent accident.

No controlem el destí. Per això sovint l’únic que es pot fer és investigar perquè passen les coses i intentar evitar que tornin a passar a futur.

Per fer pensar, per tenir altres punts de vista i poder-vos formar vosaltres mateixos les vostres pròpies idees i opinions us recomano el reportatge de denúncia “Fuerza Aérea SA” dirigit per Enrique Piñeyro, i que possiblement només trobareu al Torrent, i que es va fer després de la pel·lícula “Whisky Romeo Zulu” del mateix director.

No tinc elements per discernir què és denúncia real i que podria ser mer “sensacionalisme”. En qualsevol cas sou vosaltres mateixos els que haureu de donar crèdit o no al que veieu o escolteu.

El vídeo del YouTube és un trailer de l’esmentat documental.