Amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya.

man in the middle

Es pot fer “Man in the Middle” amb els certificats SSL? Un oient, en Josep Solanes, ens ha dit que sí al grup de Telegram. I l’hem demanat que ens ho expliqui.

Ja tenim les Airtags. Parlarem d’experiències. I hem sentit rumors “Apple Music Hi-Fi”.

Anunci: A Mossegalapoma fem servir Riverside per enregistrar els podcasts.


PART 1:

Funcionament dels certificats SSL i problemes de seguretat associats, i altres preguntes/respostes aportades per en Josep Solanes.PART 2:

Impostos

Fe d’errates al programa passat (477) sobre l’impost al CO2 per vehicles elèctrics: l’impost és només de la Generalitat i està previst recaptar uns 150 milions d’euros aquest any 2021, el proper una mica més perquè augmentarà el número de vehicles afectats. En quant al màxim sense impost aquest any son 120 grams, no miligrams com va dir en Ludo.

Apple

Provant els AirTags.

Apple Music Hi-Fi.


Propostes Mosseguis:

  • (SinnerBOFH – Associació) Si os voleu fer del IEEE (AY-TRIPLE-I), com a informàtics, feu-vos de Computer.ORG, la branca de IEEE per gent dels bits i els xips. Hi ha descompte per estudiants. I està arreu el món.
  • (Alpo56 – Sèrie) “Man in the High Castle” a Amazon Vídeo. Una sèrie on s’explica què hauria passat si els nazis i Japó haguessin guanyat la segona guerra mundial i haguessin pres el control d’EEUU.
  • (Andreu Guinart – Vehicle Elèctric) De Portimao (Portugal) a Montmeló (Catalunya) amb el Mercedes EQC 400 4matic. L’Albert Fàbrega la setmana passada ja va fer Madrid-Portimao.
  • (Dani Gaya – Cotxe de ràdio-control) Quan hereu petits vàreu conduir un Tamiya de ràdio control, doncs ara ja podeu conduir des de dins.
  • (Joan Betbesé – Pel·lícula) Vista 👌”La família Mitchell contra les màquines” recomanable 100×100. Pel·lícula d’animació de la factoria “Sony” . Després de l’èxit del “Spiderverse” tornen a combinar elements 3D amb 2D amb un resultat visual sorprenent.

Truquis Mosseguis:

Arxius “php” locals fent servir el navegador

Per veure arxius “php” locals fent servir el vostre navegador sense carregar-los a la web, podeu activar un servei php que ja te incorporat Big Sur (i altres macOS anteriors). Per això, obriu el Terminal i teclegeu:

“sudo apachectl start”

Per comprovar que funciona, obriu un navegador i a la barra d’URL escriviu:

“http://localhost”

Us ha de sortir la frase:

“It works!”

A les hores, per a fer experiments, cal que copieu el directori a on hi ha el contingut a provar en el directori:

Nom_del_disk/Library/WebServer/Documents/

De on “Nom_del_disk” es el nom que tingui la unitat HD del vostre Mac

Un cop fet això, a la barra d’URL del navegador poseu:

“http://localhost/nom_del_directori_que_heu_copiat”

Quant hagueu acabat les proves, torneu al Terminal i poseu:

“sudo apachectl stop”