Amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya.

tots els macos

En companyia dels amics Miquel Làboria i en Raul Arribas parlem que el MacOS fa 20 anys i ho relacionem amb l’estat actual de la resta de Sistemes Operatius d’escriptori (Windows i Linux).

A la segona part, domòtica amb càmeres de vigilància i vídeo porters.

Anunci: A Mossegalapoma fem servir Riverside per enregistrar els podcasts.


PART 1:

MacOS compleix 20 anys (i Apple en fa 45) – Com ha evolucionat el sistema operatiu d’Apple i com ho fet també Windows i Linux.

Web Virustotal – Per a validar que no hi problemes amb fitxers instal·lables o executables.PART 2:

Tesla

Cada cop més Teslas i ara ja es poden comprar amb bitcoins.

Apple

Apple va llançar el passat divendres importants actualitzacions de seguretat per iOS, iPadOS i watchOS.  Les notes de suport apunten a una vulnerabilitat que diversos llocs web podien executar scripts maliciosos. Els usuaris de dispositius  més antics com el iPhone 5S també están coverts, en concret amb iOS 12.5.2 i iPadOS 12.5.2.

La vulnerabilitat sembla ser de tipus 0-day i permetía un XSS (Cross Site Scripting). Apple ha reconegut que s’ha estat usant activament per la xarxa i ha estat informada pels investigadors Clement Lecigne y Billy Leonard de l’equip de seguretat del grup Google Thread Analysys Group.

Merci @OscarApple per la notícia.

Especial càmeres de vídeo vigilància

Lametric Time– Rellotge Display amb Wi-Fi 


Propostes Mosseguis:

  • (Berta Devant – Dones Tech) Fa uns mesos vam tenir una reunió amb l’ajuntament per crear iniciatives per aconseguir mes dones en el sector tech, una de les iniciatives que s’ha creat de aquesta reunió es “TrenquemElsCodis.cat”. Aquest bootcamp de codi per dones totalment gratis i que ensenya web development. Si coneixeu algú que li pugui interessar recomano que s’inscriguin.  
  • (Toni Gimeno – Navegador) Firefox Focus – per navegar amb privacitat (per iOS i Android)
  • (Andreu Guinart – Jocs) Ara que arriben dies de festa! Per jugar amb els vostres fills o nets o vosaltres sols: “Instagram Marble Machines”.
  • (Rafel Jesús – sortida) Per aquesta setmana Santa, visita a l’ermita de La Pertusa a la vall D’Àger.
  • (Macma – Robots) Ja heu vist el robot de Boston Dynamics per magatzems? Vídeo a YouTube.

Truquis Mosseguis:

Enganxar un número de tèlefon a l’app telèfon. Si alguna vegada t’has trobat que busques un número de telèfon per internet i Safari no el detecta com a tal o el tag html conté més elements que no formen part d’un número de telèfon vàlid, tens un truc molt útil i simple que ho pot resoldre: 

  • Tan sols cal seleccionar el número de telèfon “a mà” amb el seleccionador típic d’iOS, copiar-lo i prémer un segon la part superior del teclat telèfònic de l’app telèfon, ens sortirà el menú per enganxar-lo i trucar-hi.