Amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Ludo musculat

Acaba de sortir la nova actualització de MacOS 14 Sonoma, l’hem instal·lat i hem detectat alguns errors i problemes. Els enumerem i expliquem algunes possibles solucions.

Alguns usuaris del subgrup de Telegram de mossegalapoma estan fent dibuixos del Ludo amb IA. Resultats divertits. Us afegim el dibuix.

Parlem de les representacions digitals i hologràfiques d’una persona i la IA.


PART 1PART 2

  • Els problemes de sobre-escalfament de la CPU del meu MacMIni M1 no eren ocasionats per l’OBS. Eren deguts a la connexió de la meva FaceCam de ElGATO a un HUB USB de la marca TP-LINK. Suprimit el hub i connectada la càmera a un altre Hub de la marca OWC, problema resolt.
  • Apple deixa de donar suport via comentaris a YouTube o via DMs a la xarxa d’Elon Musk
  • Apple: Problemes de l’actualització a Sonoma i algunes solucions:

Problema

Solució

AirPlay: No envia àudio a dispositius com HomePod Mini o tampoc funciona aplicacions que fan servir el micròfon.

Desconnecta el coble de xarxa RJ45. Fes anar el teu Mac només amb WiFi

Els widgets de l’iPhone no es carreguen a Sonoma

No n’hi ha

Poden els Widgets només pertànyer a 1 escriptori (si ens fas servir diversos)?

No

Càrrega desesperadament lenta dels fons de pantalla dinàmics

No n’hi ha

Esborrar els salvapantalles descarregats (poden ocupar 55GB)

/Library/Application Support/com.apple.idleassetsd/Customer/4KSDR240FPS

Article d’Ars Technica

Desactivar el focus d’apps (ara quan tenim finestres obertes i premem a l’escriptori aquestes s’amaguen automàticament, i els que no som adolescent amb TDA ens agrada decidir nosaltres si volem treure o no les finestres.

Anar a Configuració de SistemaEscriptori i DockEscriptori i organitzador visual i canviar l’opció “Fer clic al fons de pantalla per mostra l’escriptori” de “Sempre” a “Només a l’organitzador visual

Problemes de connexió a Eduroam (xarxa de les Universitats)

Esborra o desactiva “Little Snitch”

Problemes per veure/accedir/funcionament de dispositius MFI (no només a Sonoma, sinó tampoc a iOS17). Com per exemple sensors de temperatura, humitat o endolls intel·ligents de la marca EVE

No hi ha solució. D’una banda els fabricants han d’esperar que Apple inclogui els seus dispositius a la llista de dispositius compatibles. D’altra caldrà veure si els fabricants han d’aplicar alguns canvis. De moment no està clar i molts dispositius han deixat de ser detectables.


Propostes Mosseguis:

  • (SinerBOFH – Tocadisc) Fiqueu en la vostra vida un tocadiscs con $DEITY mana. Feu un “KitKat musical” i gaudiu de lo analògic. Puc recomanar molt fort els de la marca FLUANCE. Aquesta marca canadenca va sorgir perquè els seus creadors no trobaven pas tocadiscs bons a preu assequible. Així que varen decidir de fer-se els seus.  Estan de puta mare, entre $199 i $499. Més barats que els Audio-Technica i millor qualitat. El model base està molt bé, millor que qualsevol altre de $250. Paraula de Rush![*]. [*] com en Tardà deia “Paraula d’Stone”, en Pujol “Paraula de Beatle”, doncs jo, paraula de Rush.
  • (Cesk Freixes – Festa de l’Aixeta) El proper dimecres 18 d’octubre durem a terme la Primera Festa de l’Aixeta. Serà a la Sala Luz de Gas de Barcelona (carrer Muntaner, 246), a partir deles vuit del vespre. Serà un espai de celebració de la creació en català, punt de trobada entre seguidors i creadors, de festeig pels bonics lligams que el micromecenatge edifica entre els autors i el seu públic. – Entrada normal 10€ i entrada solidària 15€.