Jonathan Ive

Jonathan Ive guanya més de (ho fico amb tots els seus zeros) 1.000.000€ a l’any com a Senior Vice President of Industrial Design de l’empresa Apple.

Poca broma!, doncs 😛

Aquest britànic nascut al 1967 a Chingford (UK), va entrar a Apple l’any 1992. Ara viu a Twin Peaks (us sona?), a Califòrnia.

No va ser, però, fins el retorn de l’Steve Jobs a la companyia (any 1997) que Ives no ocupà l’esmentat càrrec de vice-president i, aleshores, va començar a ser la peça clau en el disseny industrial de la casa de la poma.

Les dades detallades les teniu a l’enllaç superior a la Wikipèdia. No les repetiré.

En canvi us deixo amb unes declaracions (no presents a la Wikipèdia i trobades remenant a fons per la xarxa, d’en Robert Brunner, ex dissenyador industrial d’Apple des del 1987 al 1996, i que és conegut mundialment com “l’home qui va contractar a Jonathan Ives“:

“Jonathan és un amic… i un dissenyador magnífic… El vaig entrevistar per primer cop a Lunar, quan Jonathan tot just acabava de sortir de l’escola. Li vaig demanar de venir i ell no va voler…”

“Quan em va contractar Apple de seguida vaig provar de fer-lo entrar, però ell va rebutjar l’oferta. En aquells dies Jonathan començava a treballar per Tangerine [design studio] on va ser contractat per a un projecte… i estava una mica sobrecarregat de feina, al igual que jo quan tot just acabava d’entrar a Apple”.

“Finalment Jonathan va acabar el projecte i em va fer una visita, va veure el sol, la feina i va fer un petit càlcul amb el xec de la nòmina… i va decidir formar part d’Apple l’any 1992”.

“Quan vaig deixar Apple li vaig recomanar liderar l’equip de disseny. Probablement va ser la millor recomanació que he fet a la meva vida”

Ive va ser l’ànima del disseny de l’iPod aparegut entre nosaltres a l’any 2001

A l’any 2003, Channel 4 li va fer aquesta entrevista:

El PowerMac G4 Cube no va ser un producte de gran èxit d’Apple, possiblement degut a estar, tecnologicament parlant, a cavall entre dos mons. En canvi el seu disseny és magnífic, personalment és un dels que més m’agrada:

Va participar també en el disseny dels iMacs, iPhones, Airports…

I us sona aquest ninotet de Pixar?

Eve

A què no sabeu qui el va dissenyar? 😉

Finalment, el passat 14 d’Octubre del 2008 es van presentar els nous MacBooks d’alumini (l’unibody), on és fa un focus especial en el disseny i en el procés de producció.

Aquí teniu l’essència del disseny d’Apple narrada pel propi Jonathan Ive:

( PD: en honor al Kekos 😀 )

I per acabar la darrera (i futura) aparició d’en Jonathan Ive, conjuntament amb 3 grans dissenyadors més al documental Objectified

Segueix en aquesta categoria especial pels 25 anys dels Macs tots els articles d’aquesta sèrie.

SABER MÉS:
– Els dissenys de Jonathan Ive a mossegalapoma
Portfolio de Jonathan Ive a BusinessWeek
Biografia de Jonathan Ive