Probablement mentre estàs llegint aquest article estàs pensant que l’iPhone no és capaç de competir amb una càmera réflex, la qual cosa és una veritat indiscutible, MOLT INDISCUTIBLE, però no per això deixa de ser la càmera més usada en l’actualitat per compartir fotografies, si la versatilitat  del iPhone et permet compartir amb immediatesa a FB, TW i Flick aquest ultim m’he viciat amb una galeria  sobre  iPhoneografia, i indistintament que tan bona o mala càmera ho considerem, la qual cosa no podem negar és que si pot ser una versàtil i poderosa eina per a fotògrafs, Com? Si es podria dir  que per algunes feines Pro es una gran substituta del l’antiga polaroid, al menys es el que jo  he comprovat en un treball industrial realitzat el passat Juny, amb una presessio  feta amb l’iPhone  del dissenyador  gràfic.

Òbviament són les aplicacions les que li atorguen aquesta capacitat de ser un gran aliat per al fotògraf tant el principiant com el professional, i entre aquestes aplicacions trobem LightStudio, una aplicació construïda a partir d’una sèrie de configuracions d’il·luminació cadascuna amb diverses fitxes o funcions.

Si estàs familiaritzat amb la il·luminació, la primera fitxa és una mica trivial i mostra la configuració i un exemple de retrat realitzat amb aquesta configuració. Si, per contra, ets principiant en el tema de la il·luminació fotogràfica, aquesta aplicació és un gran recurs per portar en el teu proper viatge.

La navegació a través de les configuracions et permetrà un acostament als esquemes clàssics d’il·luminació. La següent pestanya és un tutorial amb una breu explicació textual de l’esquema d’il·luminació, alguns detalls més sobre la mateixa, com configurar-la.
Però és en la tercera pestanya on apareix el veritablement nou de l’aplicació, un laboratori virtual en 3D que et permet canviar en viu la posició, alcada i ràdio de fins a tres fonts de llum i observar la manera en què influeixen en el rostre d’un model 3D. També es pot realitzar una captura de pantalla d’aquesta configuració pressionant els botons home + sleep.

L’únic detall fins al moment és que les fonts de llum solament són dures i no inclou modificadors, però així i tot és una extraordinària guia per a l’experimentació amb els esquemes d’il·luminació.

L’aplicació està disponible en la AppStore per $ 1,99.

Trobat a : DIY Photography

De totes formes si  voleu  començar a experimentar podeu  provar Sylights que es una app gratuïta.

Desprès  del article em presento em dic Rafel i em dedico a això de la fotografia, i es un plaer el poder  col·laborar amb mossegalapoma, ja que fa uns anys que segueixo el bloc i desprès d’unes dures negociacions amb en Tomàs (es broma) al final escric el meu primer article i espero que no sigui el darrer, també animar-vos a que em proposeu temes relacionats amb la fotografia, i si no aniré publicant temes  tècnics, experiències  personals amb la fotografia  etc …. be espero que aquesta col·laboració sigui del vostre gust. Ens llegim Mosseguis.