Estem ja en l’etapa que cantar les meravelles de l’iPad no aporta visites ni comentaris :P , així doncs anem a comentar (tatatachan) Les 10 grans cagades de l’iPad!!! … tot i que algunes de les cagades no siguin culpa d’Apple.

1. Safari: No es pot fer “hover”
Moltes webs han estat fetes per dissenyadors il·luminats que oculten funcionalitats, revelades quan la rata passa per damunt. Per exemple el “retweet” de twitter… Doncs en una interfície touch… no hi ha hover, ja que no hi ha rata…

2. Safari: Algunes web renderitzen malament l’HTML.

Serà culpa de safari o dels dissenyadors web, però algunes webs no es veuen bé. I, molesta, lògicament.

3. Safari: En algunes webs (com Gmail o Google Reader) no es pot fer la pinça per fer zoom
I no sé perquè diantre… Una alternativa és activar el zoom quan es fa triple tap, que fa un zoom de la pantalla de l’iPad (com en el mac), però tenir aquesta opció activada no permet tocar acords de tres notes en l’App de piano :P.

4. Google Docs, d’un dia per l’altre, ha fet els docs de sols lectura en l’iPad.
Amics de Google: perquè recollons heu desactivat l’edició de documents en l’iPad d’un dia per l’altre?

Sí, mosseguis, sí. Funcionava de perles i de cop… plam … els documents oberts desde l’iPad sols són de dectura. Potser és perquè estan preparant una versió iPad de l’editor? No ho sé. Però si no ho activen aviat, pedràn molts usuaris habituals…

Fixeu-vos que 4 de les 10 cagades son relatives al Safari… això és perque Safari i la Web son l’App més util i currada del iPad. Hi ha coses que no m’agraden del calendari… pero no entren a la llista per manca de rellevància.

6. Perquè les apps es reordenen soles?
Quan gires la pantalla, les apps podrien conservar la posició i simplement rotar l’icona (Nota: aficionats a la ortografia, és icone o icona?¿?. icona no era quelcom dels boscos?? :P ). Doncs no… es reorganitzen arbitrariament. Algunes apps amb icones no massa cantones les acabes buscant des del cercador (que va igual que en l’iPhone OS 3.x i és molt útil)

7. Comportament estrany de la Wifi
I aquesta és greu. Tal com denuncia la Universitat de Princeton i com he comprovat jo a casa meva, la Wifi del iPad té bugs. El bug principal és del DHCP. És a dir: el servei de gestió automàtica d’adreces de xarxa. Quan un paratu entra en una xarxa Wifi el servidor de DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol ;) ) del router assigna una adreça de xarxa amb una data i hora de caducitat que s’haurà de renovar. Doncs per un motiu desconegut l’iPad passa de la caducitat i es queda l’adreça. El servidor ocasionalment pot asignar l’adreça a un altre paratu, un iPhone o macbook que corrin per allà i els pakets comencen a col·lisionar i surten missatges dient que hi ha quelcom que fa olor de podrit a Dinamarca (i de cendra a Islàndia pel cas :) ). En tot cas res deixa de funcionar i sols toca una mica la pera a l’usuari , i causa paranoia màxima als administradors de sistemes de Princeton :D.

Suposo que el problema es resoldrà a la propera actualització de software.

8. No hi ha indicardors de “aquí hi aniria un objecte flash que no veuràs”
Apple, tots els que tenim un iPad SABEM de sobres que l’iParatu no suporta flash… Pero agrairíem saber que una web té quelcom que no s’esta mostrant, doncs sinó quedem un xic confusos en veure algunes pàgines. (D’altre banda els dissenyadors web es podrien ficar el flash a les seves intranets i fer feliços els usuaris d’iPad i els habitants del ciberespai en general adoptant HTML 5. So say we all. :/ )

9. No va l’App store a Catalunya
Ni pel cas, a Espanya ni a Europa, ni Canadà, ni Burkina Faso ni Andorra. Els afortunats que tenim un iParato d’importació hem de descarregar les apps desde l’iTunes del Macbook i, apa, a sincronitzar. Les actualitzacions de les apps tampoc ens arriben. Apple ja trigueu Grrr :(

10. La meva dona s’ha apropiat del meu iPad
L’iPad té tantes cagades que la meva dona s’hi ha aficionat. Ja no el puc portar de passeig perque ella sel queda i així “puc fer coses mentre cuido el nen”… i quan torno jo a casa, tampoc el deixa anar!!! Realment això sí que és culpa d’Apple.

Bonus: no el pots treure de casa perque la gent et mira
En serio… no és comode treure un iPad al carrer aquests dies. Esperem que l’estiu ens porti molts ipads i es converteixi en una visió habitual a les tauletes dels estarbacs al costat de les moleskines els ifones i els lattes amb brounis

Si us interessa aqui hi ha una altra llista que coincideix parcialment amb la meva.