Amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya.

teletreball

Parlem de teletreball, l’efecte de les vídeo trucades continues i més algunes notícies breus.

Afegim un nou truc per a usuaris de MacOS per com gestionar clau públiques i privades de forma senzilla, tant per arxius com per correu electrònic.


PART 1:

Teletreball i l’efecte vídeo trucades permanents

Com tenir temps per a fer-ho tot.

Recomanació de llibre “Història de la vida Privada” de Philippe Ariès i Georges Duby. (són 5 volums de tapa dura disponibles a Amazon per 66,4 €).PART 2:

Ciberseguretat

SolarWinds dóna la culpa a un becari del greu problema de seguretat (notícia de CNN)

Perseverance

La perseverance porta el “mateix” processador que l’iMac G3 (els de colorins transparents quan va tornar steve Jobs) a  200Mh. S’ha modificat per una empresa (BAE Systems Electronics) que s’hi dedica a fer components per l’indústria aeroespacial.


Propostes Mosseguis:

  • (Tomàs – Podcast) Lunaticoin – Sobre criptomonedes i Bitcoin. 
  • (Marcel Huget – Sèrie) Re-proposta sobre la sèrie Cobra Kai que vàreu recomenar fa temps. N’era reticent però vaig Fer l’intent…,callons!!!!, que al primer capítol ja sonin Poison, Foreigner, és bien!!!!!!. Les picades d’ull als 80’s són constants….,m’hi he enganxat.
  • (Marc Alier – Sèrie) Spin-off de “Fast and the Furious” a Amazon Prime.
  • (Santi Rofes – Sèrei)  Futurama ja està disponible COMPLETA  a Disney+
  • (Santi Rofes – Joc retro) Per als incondicionals de les autopistes galàctiques, a la BBC el 30 aniversari de The Hitchhicker’s Guide To The Galaxy
  • (Santi Rofes – Linux) Alpine Linux a l’iOS o ipadOS. Seriòs, l’estic provant. 

Truquis Mosseguis:

GPG Suite de GPG Tools és la solució exclusiva per MacOS per xifrar amb clau pública i clau privada tant el vostre mail com els vostres arxius.

Aquesta suite la formen 4 peces o utilitats:

  • GPG Keychain – El vostre clauer de claus OpenPGP (claus públiques i privades). Podeu generar les vostres claus, podeu pujar la vostra clau pública al servidor de claus d’OpenPGP.org. Cal tenir cura de fer la còpia de seguretat de les claus de forma adequada i, si canviem d’ordinador, validar la importació de claus .en el nou Mac abans d’esborrar l’antic. També es poden importar les claus des de la còpia de TimeMachine.
  • GPG Services – Afegeix tot un conjunt de serveis (accessibles amb botó dret del ratolí) que permet xifrar, desxifrar, signar o abstreure les claus d’arxius, texts, etc.
  • MacGPG – Potent client CLI (de línia de comandes) per a poder ser usat des de Terminal en el Mac o pels desenvolupadors.
  • GPG Mail – La darrera eina/servei de la Suite i la única de pagament. És la peça que s’integra en el client de correu “Mail” de MacOS i que ens permet xifrar, desxifrar i signar de forma molt senzilla el nostre correu. Aquesta peça duu un servei de suport associat que costa 24,20 € per l’actual versió 5. És un pagament únic que ens garanteix actualitzacions durant la versió actual del MacOS (major version). És habitual que hi hagi descomptes de més del 30% per actualitzar de versió. 

Per iOS podeu fer servir iPGMail, però jo no l’he provat encara i no és OpenSource. El preu és 2,29 €

Encrypto app per a Mac per xifrar i desxifrar arxius.