Primer de tot perdoneu el “offtopicazo” tan descarat, però aquesta temporada sembla que sigui l’any català.

A mitjans de Març la secció d’Hockey gel del FC Barcelona es va proclamar campiona de la lliga espanyola de hockey després de no conseguir-ho des de feia 7 anys.

Fa ben poquet el Barça de futbol ens va meravellar amb el ja tan nombrat Triplet.

Doncs bé, la xicota, a sabendes de que m’agraden els esports de contacte (i els que no ho son també, no ens enganyem hehe) m’ha aficionat a un esport que a frança és el més vist després del futbol, el rugby.

Aquest dissabte s’ha jugat la final del TOP 14 (seria com la primera divisió del rugby) que enfrontaba l’ASM de Clermont Ferrand i la USAP de Perpinyà, amb victoria final per 22 a 13 del catalas, i si, he dit catalans, ja que l’equip de perpinyà vesteix els colors catalans, i la senyera. El seu himne és l’estaca d’en Lluis Llach, i com podeu veure el camp s’omple de senyeres en cada partit amb càntics com “Sempre endavant!”.

Així que com resa el títol de l’entrada, aquest ha estat un any català, esportivament parlant.

PS: Em sap greu pels aficionats a l’ASM, ja que és la 10ª final que perden del TOP 14, més que res perque vaig viure en primera persona la seva decepció ja que varem veure el partit juntament amb 4 clermontois.

Edito: He canviat els links de les fotos perque no es veien depén de quin navegador.