Amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya.

By New York Times Company - https://static01.nyt.com/images/2020/05/24/reader-center/NYT-front-page-05-24-20/NYT-front-page-05-24-20-superJumbo-v2.jpg?quality=90&auto=webp, Public Domain, https://en.wikipedia.org/w/index.php?curid=64082273

A partir del 2021 The New York Times no farà servir més dades de tercers per vincular anuncis. Això vol dir que està creant la seva pròpia plataforma de dades de cara a la publicitat.


PART 1:

A partir del 2021 The New York Times (6 milions d’usuaris registrats i identificats) no farà servir més dades de tercers per vincular anuncis. Això vol dir que està creant la seva pròpia plataforma de dades de cara als anuncis.

Un dels principals motius és que The New York Times considera que recollir dades de tercers, recollides quan els consumidors visiten altres llocs webs, no és una pràctica adient de cara a la privacitat dels usuaris i s’anirà eliminant progressivament.

Per tant el New York Times farà la seva pròpia segmentació d’audiència basat en les seves pròpies dades d’usuaris. Començant al Juliol amb 5 categories:

 • Edat (rangs d’edat o generació)
 • Ingressos
 • Negoci (nivell, sector, jubilat…)
 • Demogràfic (gènere, educació, estat civil…)
 • Interessos (moda, etc..)

A la segona meitat de l’any vinent estendrà la segmentació a 30 segments més.

Font de la informació: AxiosPART 2:

Google:

Recordem que Google va eliminar  de YouTube un fals documental sobre una boja teoria de la conspiració sobre el COVID-19 anomenat “Plandemic”. Fins aquí, d’acord. Però es veu que Google també va esborrar còpies del mateix documental allotjades en el Google Drive d’alguns usuaris, segons informa el site “Reclaim

Twitter:

Twitter va marcar un parell de piulades d’en Trump amb un avís de “possible informació falsa” (l’estrany és que Twitter no suspengués d’una vegada el compte). Clar això no ha agradat a en Trump que ha amenaçat en retirar la neutralitat de les plataformes de contingut compartit dels Estats Units (és a dir, protegeix a YouTube, Twitter i Facebook, entre d’altres, de ser responsables d’alló que els usuaris hi pengen, sempre i quan n’eliminin el contingut il·legal.

Amazon:

Amazon tanca Pantry (via Xataka)

Apple:

Apple actualitza macOS Catalina a la versió 10.15.5 amb millores en la gestió de la bateria i correcció d’errors. Aquesta actualització inclou principalment una novetat pels macs més nous, una nova opció a les preferències per  controlar la salut de la bateria del Mac. Document oficial de suport.


Propostes Mosseguis

 • (Radurdin – Llibre) llibre curtet del Neal Stephenson “En el principio fue la linea de comandos” que parla del software i és força interessant.
 • (SinnerBOFH – Twitter i podcast) Seguiu a Twitter a l’Andy Slavitt. Fa fils brutals (1 al dia) explicant la situació de la pandèmia als EUA i a nivell global des del punt de vista bord-americà.  Al seu perfil té un enllaç al seu podcast “In the bubble” sobre la pandèmia, amb genials entrevistes (la darrera, molt interessant, a Chelsea Clinton) 
 • (Tomàs – Podcast) En el darrer “SØFÄ” de Mortensen en Ganyet entrevista a en Benjamí Villoslada. Molt interessant entrevista, de les que fa pensar.
 • (Marc – Sèrie) A AppleTV+ “For All Menkind”
 • (Ander – Sèrie/Pelis) “Varg Veum” – Sèrie de pel·lícules basaden en els llibres de Gunnar Staalesen, autor noruec de novel·la negra.  
 • (Tomàs – altaveu per conferències) Un Micròfon omnidireccional i un altaveu de qualitat HD, sense fils, bluetooth/USB tot ficat dins un triangle. Ideal per a ficar damunt de la taula de reunions per a fer trucades multitudinàries de feina. 100% portable per mida i per que s’alimenta per bateria de liti. 
 • (Tomàs – Playstation) Una altra cosa que podeu comprar per afiliats és la subscripció a PlayStation Plus (per exemple la d’1 any). La teniu a Amazon per 41,99 €
 • (macma – App) “Coconut Flavor” App per monitoritzar la salut de la bateria dels nostres Macs

Truquis mosseguis

MacOS:

Resoldre problemes amb la verificació en 2 passes: (gràcies a l’oient Rafel Jesús)

Anar a configuració, al teu  perfil d’Apple, anar a seguretat i  contrasenyes i  al final del menú tens “aconsegueix un codi de verificació” i llestos.

Novetats en la nova actualització de Catalina:

Apple introdueix una interessant eina per a la gestió de la salut de la bateria dels Macs.

La salut de les bateries depenen de molts factors com ara la velocitat de càrrega, la temperatura d’aquesta, la velocitat de descàrrega, quan de temps està al 100%, etc.

Aquesta nova eina d’Apple intenta basar-se en dades històriques d’us per a optimitzar la càrrega de la bateria. De manera que fa seguiment de l’històric d’us i els patrons de càrrega de l’usuari, i fer ajustaments necessaris per allargar la vida útil de les mateixes.

D’aquesta manera el mac es carregarà per exemple fins al 95% de manera que si ens treu 15 o 20 minuts de càrrega però assegurant que la vida útil s’allarga, doncs endavant. Si pel contrari necessitem aquests minuts extra, doncs podem desactivar aquesta opció.

Aquesta característica només està disponible als Macs d’última generació, MBP 16 i MBA 2018 i actuals. els que munten thunderbolt 3 a les seves plaques.

Informació de detall a suport d’Apple.