MacSafe connector

Els petits detalls acaben marcant les diferències.

Sovint ens queixem, i no sense raó, del plus que paguem pels productes de la casa de la poma.

Segur que tots vosaltres heu vist aquests darrers dies algun anunci de la nova campanya publicitària de Microsoft on es mostren usuaris que acaben decidint-se per un Pc, estalviant-se uns dollars respecte a si haguessin escollit un Mac de similars característiques.

Els anuncis de Microsoft estan bé i fan la seva feina. La qüestió és que no només la RAM i les polsades de la pantalla són els únics elements que diferencien les dues plataformes.

Deixant a banda el Mac OS X, per a mi l’element més important de l’equació, darrera dels aparells d’Apple hi ha hores i hores d’investigació i innovació en els petits detalls i no només en el disseny exterior.

Un exemple. El MacBook, el primer de color blanc, va aparèixer al mercat al Maig de 2006. Uns quants mesos abans, al Setembre de 2005, Apple registrava a l’oficina de patents i marques dels Estats Units un nou connector magnètic, el MagSafe, fruit de la feina d’innovació duta a terme per 6 enginyers de la companyia.

Com a l’exemple anterior, els Macs, estan plens de detalls, alguns visibles i altres no tant, que marquen la diferència entre un Mac i un Pc estàndard.

Sony, amb els VAIO, és un altre companyia, en aquest cas de PC’s, que també ha invertit en innovació.

He estat cercant un VAIO de similars característiques a un nou MacBook d’alumini amb la configuració de sortida. Veiem la diferència de preus:

MacBook 13,3”, 2.0GHz Intel Core 2 Duo, Nvidia Gforce 9400, 2GB RAM DDR3, 160GB HD – 1299$

Vaio VGN-SR390 13,3”, 2.0GHz Intel Core 2 Duo, ATI Radeon 3470, 2GB RAM DDR2, 160GB HD – 1199$

La diferència són uns 100$ a favor del VAIO, però aquest ve amb Windows Vista Ultimate i Antivirus Windows LiveCare per 1 any.

I a mi, si em treuen el Vista i l’Antivirus i en posen el Mac OS X i l’iLife, que voleu que us digui… pago 100$ amb molt de gust 😀

I es que no es poden comparar peres amb pomes:

Font foto Thumbnail MagSafe: Wikipedia
Font original MagSafe a oficina patents: HardMac.com