mac app store

Des d’ahir ja és més fàcil comprar, descarregar i instal·lar aplicacions pels nostres Macs amb l’aparició de la nova Mac App Store, una sortida amb més de 1000 aplicaciones tant gratuïtes com de pagament.

Per a que us aparegui heu d’actualitzar el sistema operatiu a la 10.6.6 per mitjà de l’actualització de software estàndard. Un cop actualitzat el sistema us apareixerà al dock una nova icona.

mac app store

El funcionament de la Mac App Store és molt similar a l’App Store d’iTunes per a dispositius iOS i funciona amb la mateixa Apple ID, amb el que un cop registrats i acceptades les condicions ja podreu descarregar (o comprar) les aplicacions que s’instal·len amb un sol clic. En un no res tindreu la nova App present en el dock.

Alguns #mosseguis ahir reportàven a Twitter l’existència d’un error (error 100) que apareixia en la descàrrega, possiblement motivat per una sobre demanda dels servidors d’Apple, però un cop intentat un parell de voltes desapareixia.

Val a dir també que no detecta tots els programes que ja teniu prèviament instal·lats. Per exemple sí ho fa amb la suite iLife’11 i no ho fa ni amb iWork ni amb Pixelmator. Reviseu-ho manualment.

La instal·lació de les aplicacions les fa, com és normal, a la carpeta d’aplicacions del vostre mac. Si elimineu una comprada per mitjà de la Mac App Store (aconsellable fer-ho per mitjà d’utilitats com per exemple Trashme que està en català) veureu que tornen a estar disponibles per compra/instal·lació a la Mac App Store.

Si teniu algun problema aquí està la pàgina de suport d’Apple per la nova Mac App Store.

Doneu-hi un cop d’ull a les aplicacions.

Angry Birds

Algunes de pagament, com ara el famós joc Angry Birds, té un 50% de descompte. A més teniu un munt de gratuïtes, com ara la nova versió de Twitter for Mac.

Com tota novetat, aquesta té coses bones i altres no tant. En @carlesrgm a Twitter reportava la possibilitat de re-instal·lar Apps d’un mac a un altre sota el mateix compte, el que clarament és un avantatge. Altres bondats són la possibilitat de comprar parts de suites de forma separada (per exemple només Keynote i no tot l’iWork) amb el que resulta un estalvi de pasta.

En negatives, a banda de la no detecció d’aplicacions ja esmentat, tingueu en compte que no hi són totes ni de lluny!

Lifehacker ha publicat un interessant article amb un recull de les limitacions on, hi destaquen entre d’altres, la no possibilitat de que programes instal·las via Mac App Store activin processos en background (com per exemple els que tenim associats al login quan el mac arranca), les aplicacions no poden fer servir permisos de root, i la no presència de programari lliure per incompatibilitat amb l’acord que els desenvolupadors signen amb Apple amb llicències tipus GPL.

Ja direu que tal us funciona!