Aquest matí ens hem alçat amb la notícia d’un canvi important en les millores funcionals de Spotify, el servei de música per streaming més popular.

Dues grans millores: d’una banda la possibilitat de gaudir de funcionalitat de xarxes socials i de l’altra l’escaneig de la teva base de dades musical per a que tinguis afegida la teva música “en local”.

Social

Spotify new generation

Spotify permet ara compartir llistes de reproducció de forma pública o personalitzada, i enviar una cançó o vàries cap a l’inbox d’un usuari concret, i fins i tot enllaçar el teu perfil d’Spotify amb Facebook de forma directa, afegint-ne contactes.

Com a resum de les noves funcionalitats socials més rellevants ara Spotify permet:

 • Connectar-se a Facebook important contactes a la nova barra lateral d’amics de l’Spotify
 • Afegir usuaris a la barra lateral
 • Publicar el teu perfil d’Spotify a la web: aquí teniu el meu
 • Inbox: on podrem rebre cançons dels nostres contactes (i enviar-lis cançons només arrossegant sobre un perfil)
 • Feed de Facebook: la música que els teus amics publiquin a Facebook serà visible a l’apartat “What’s new” d’Spotify
 • Botó dret per a compartir una cançó a Facebook, a Twitter o internament amb altre usuari d’Spotify
 • He estat fent proves amb l’amic Aitor i he vist que si tens una cançó “en local”, és a dir, en el teu disc dur, pots compartir-la, però l’altre no l’escoltarà al menys que la cançó també estigui a Spotify o la tingui l’altre “en local”.

  Tampoc he vist que importés directament cap contacte de Facebook, però suposo que això és així perquè encara no hi ha contactes meus del Facebook que tinguin activada la nova part social de Spotify.

  Local

  Spotify new generation

  Spotify permet ara importar la teva base de dades musical (en el meu cas tota basada en la llibreria d’iTunes) i la seva inclusió, per a que la puguis reproduir i compartir des de dins de Spotify.

  Dues coses a tenir en compte, d’una banda que el primer cop que facis la importació detectarà tota la música que tinguis amb DRM i no permetrà reproduir-la.

  L’altra que òbviament no afegeix publicitat quan escoltes la teva música local, malgrat no tinguis un compte premium.

  (per cert, heu notat que Spotify ja inclou publicitat en català?)

  Com a extres interessants de la part “local” veiem que podem autoritzar a Spotify a que completi la informació de cada cançó, si la troba a la seva base de dades i que, en cas de tenir compte premium, es pugui sincronitzar la música amb el nostre dispositiu mòbil via Wifi (funcionalitat sempre reclamada a iTunes).

  Preguntes i Proves

  La forma com Spotify planteja escoltar música, i més ara amb la inclusió de la part social+local, és radicalment diferent a iTunes on prima la possessió del mp3 (no compartible fàcilment) per damunt de l’streaming (enviable a l’inbox de qualsevol col·lega). Això pot semblar una ruqueria, però no ho és. I de ben segur pot plantejar a Apple algun canvi.

  Si ho proveu, animeu-vos a afegir-me com a amic i així podem fer les proves en conjunt.
  Al blog d’Spotify trobareu el detall de l’anunci d’aquesta nova versió.