Amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya.

reddit

Com les drogues al costat del col·legi, serveis que tenien obertes i gratuïtes les seves APIs per atreure desenvolupadors i aplicacions de tercers, quan arriben a un punt de popularitat les tanquen o a passar per caixa.
Va ser el cas de Twitter i ara ho fa Reddit.


PART 1

REDDIT tanca la seva API

El CEO de Reddit, Steve Huffman, seguint l’estela d’en Musk, comunica que l’API de Reddit és seva i que la tanca i a pagar. Això ha generat protestes de CEO’s d’aplicacions de tercers, com la del CEO d’Apollo, l’app mòbil per accedir a Reddit i també, òbviament, protestes dels usuaris.

Reddit té previst sortir a borsa la segona meitat de l’any.

Lemmy és l’alternativa dins el Fediverse del mateix servei que Reddit. Existeix un node en català “Lemmy.cat

 PART 2

Apple Vision Pro

 • Ja ha parlat gent que l’ha provat o que ha assistit a les sessions de la WWDC23 relatives al seu sistema operatiu. Molts apunten a que la tecnologia és increïble i que en la seva categoria no hi ha res igual. Serà una interfície + dispositiu que marcarà el futur. Per altra banda les actuals Vision Pro són clarament un dispositiu prototip, molt avançat amb el millor tecnològicament que es pot agrupar en aquest moment, però prototip, per a desenvolupadors i per usuaris tipus MGM (Me gusta Molar).
 • Hi haurà unes Apple Vision no-PRO. Té sentit. Amb menys funcionalitats, potser de menys definició, però amb el mateix OS, mateixa interfície d’usuari, moltíssims casos d’ús i un preu més baix.
 • Molt interessant (i personal) la valoració que en fa Julio Cesar Fernandez en aquest episodi d’Apple Coding Daily
 • Federico Viticci va tenir l’oportunitat de provar les Apple Vision Pro i ha escrit aquest article a Macstories. Aquest periodista té molta experiència tant en temes de tecnologia en general com en el seguiment d’Apple des de dins i va ser molt eloqüent: “I’m going to be direct with this story. My 30-minute demo with Vision Pro last week was the most mind-blowing moment of my 14-year career covering Apple and technology. I left the demo speechless, and it took me a few days to articulate how it felt. How I felt. It’s not just that I was impressed by it, because obviously I was. It’s that, quite simply, I was part of the future for 30 minutes – I was in it – and then I had to take it off. And once you get a taste of the future, going back to the present feels…incomplete.

Novetats OpenAI – ChatGPT4

 • OpenAI avisa que la nova versió de ChatGPT4 permetrà que des de la seva API es connecti a APIs pròpies de clients (usuaris).

Aplicació Podcast d’Apple en iOS17 i WatchOS10

 • Fins ara ha estat un desgavell el reproduir podcasts a l’Apple Watch ja que l’aplicació de podcast reproduïa sempre els episodis que estaven en el rellotge i no els de l’iPhone. I al final no sabies mai d’on venia la font. A partir de les noves versions dels sistema operatiu es reproduirà sempre des de la font més “fiable”, és a dir, si estàs a prop de l’iPhone, l’app Podcast reproduirà els capítols de l’iPhone, però si surts a passejar amb el rellotge i et deixes l’iPhone a casa, aleshores reproduirà els capítols del rellotge.

Propostes Mosseguis:

 • (Tomàs – Eurosport) La setmana passada em vaig subscriure a Eurosport per seguir en directe el 100 aniversari de les 24 de Le Mans i la final del Roland Garros. La subscripció mensual és de 6,99 €, però pots fer una subscripció anual a un cost molt més baix i tenen altres ofertes amb el que et pot sortir per 3,33 €/mes. No et cal dependre de cap intermediari de l’IBEX. Té aplicació per AppleTV i per. IOS/iPadOS directa i per MacOS pots generar-te tu mateix la pròpia webapp amb Vivaldi. És una llàstima que no disposi de comentaristes en català, però tens la versió d’International English.
 • (Tomàs – Radioafició) Pels amants d’aquesta disciplina, a banda dels Minuts Mosseguis de radioafició (tot i que només en Podcast, teniu el nou canal de YouTube: “Catalonia Ham” amb el vídeo de les tertúlies amb en David i altres companys també radioaficionats i altre material en vídeo. No deixeu d’entrar i subscriure-us.
 • (Norman – Sèries) Pels friquis informàtics: The undeclared war. Es tracta d’un thriller que representa com serà la propera guerra, basada en atacs informàtics (tots en linux). Sols hi ha una temporada de 6 episodis.
 • (Dani Gaya – Llibres) Ara que en Bret Easton Ellis ha tret llibre nou, no el puc recomanar perquè no l’he llegit, Alerta! Si el llegiu, feu-ho en format electrònic que te mes de 600 pagines!!!. La proposta és llegir-se el seu primer llibre, “Less than Zero” el del J.D. Salinger Catcher in the Rye, per veure com canvien les impressions i sensacions al llegir el llibre de quan el vàrem llegir quan érem adolescents. I la no proposta, mai llegir la imitació xusquera Histories del Kronen de Jose Angel Mañas, imitació barata aprofitant l’onada de la generació X.
 • (Marc – Audiollibres) Autor: Craigh Alanson (Audible) – en anglès – locutat per en R.C.Bray