Les localitzacions de xarxa, o simplement “localitzacions”, existeixen en tots els sistemes operatius actuals i no només en Mac OS X.

En el darrer podcast en Marc apuntava la importància de fer servir aquesta funcionalitat inherent per tal d’evitar que al connectar-nos a una determinada xarxa es canviïn per defecte els paràmetres de connexió generals i acabem no podent-nos connectar a cap.

Però anem a pams…

Què són les localitzacions de xarxa

La “localització de xarxa” és una combinació preestablerta de diferents paràmetres i preferències de connexions a xarxes, ja siguin aquestes pertanyents a la WiFi, a la connexió Ethernet, via Modem, Firefox, Bluetooth o qualsevol altre dispositiu com per exemple l’iPhone.

En Mac OS X, per defecte, tots tenim una localització estàndard denominada “Automàtica“, on tots els ports disponibles de connexió estan oberts i activats, i que és útil sempre i quan no tinguem un portàtil i haguem de canviar de xarxa per connectar-nos a Internet.

En cas de mobilitat convé definir diferents “localitzacions” adequades per a cada connexió. De no fer-ho, si definim uns paràmetres hàbils només per una connexió, haurem de “desfer-los” quan canviem a una altra.

On es trobem les “localitzacions” a Mac OS X

  • Vés a “Preferències del Sistema”, “Xarxes”.
  • Veuràs que pots configurar cada modalitat de connexió (o port) de forma independent, fins i tot activar-ne o desactivar-ne al gust.
  • A la part de “Avançades” pots definir altres paràmetres personalitzats de connexió.
  • Edita les localitzacions i crea’n una per a cada circumstància (en l’exemple que t’afegeixo veuràs les meves més habituals: casa, feina, estudi de Ràdio Art on enregistrem el podcast, etc.)

Canvi ràpid entre “localitzacions”

Al menú superior general de Mac OS X, el de la poma, pots canviar de forma ràpida entre localitzacions. Va molt bé.

Si ho proveu feu-ne cinc cèntims en els comentaris. Us deixo amb enllaços on trobar més informació

Imatge miniatura de xarxa original a ehow.com