Cydia Erica Sadun ha publicat un interessant article a Ars Technica, de nom “The Story behind Cydia on the iPhone“, i que, a banda de comentar una mica què ens explica, us en recomano la seva lectura.

Cydia (Cydia pomonella) és el nom científic en llatí del famós cuc de la poma i nom del necessari programa, de codi obert (a diferència del Installer), d’instal·lació d’aplicacions per iPhones amb jailbreak, i per tant, fora del canal oficial i desmesurat control d’Apple i el seu restrictiu App Store.

Aquest nom, tan ben triat, el va escollir un dels creadors inicials de l’aplicació, en Jay Freeman (saurik), un consultor en tecnologia que va estudiar, de repesca, al College of Creative Studies a Santa Barbara (Califòrnia) i que, vés per on, ha acabat sent famós per “petar” l’iPhone.

El que volia, en el fons, era enllaçar aquest post amb el que, tot just acaba de publicar en Ludo, aquests dies en etapa sensible, sobre la fotografia i la forma de veure el món.

En Ludo canta i toca la guitarra, esdevenint, “de facto”, l’artista que voldria ser i, en Jay, toca el violí, com podreu veure en la foto següent. Artistes són, més enllà de la tècnica…

Jay Freeman creador de Cydia