Despres d’una setmana intensa, amb Keynotes nous macs i mitja hora de podcast que s’ha perdut per problemes tècnics, el cap de setmana ens hem de relaxar i decicar una mica de temps a nosaltres mateixos, a les coses importants. Jo avui m’he llevat excessivament d’hora, m’he mullat ben xop quan un xàfec m’ha anant amb bicicleta cap a Masnou i de tornada cap a casa, després d’esmorzar he anat a plaça i m’he tirat bona part del mati cuinant un pollastre amb escamarlans mentre escoltava uns podcasts. Com que tenia el meu (encara bloquejat) iPhone he fet fotos del procés i us explico la recepta del dinar de demà, que venen uns bons amics a dinar!
El pollastre amb escamarlans, recepta de la tieta Montse.
Ingredients:
- Dos pollastres ( d’uns dos kilos cada un)
- 14 escamarñans
- 1 nyora
- 1 Kg de tomàquet madur,
- Alls
- Un rovell d’ou.
- Oli, Sal, pebre.
- Una cassola de fang
- Bona música o un podcast interessant per escoltar. Per exemple el episodi 30 del mossega la poma, que segurament sortirà dijous.
Preparació:
1) Posarem un kilo de tòmaquet madur i una cabessa d’alls al forn a escalibar. Jo ho poso a uns 180º
Aquesta és la pinta que han de tenir quan els treieu a refredar.
2) El peix fresc és car. Si compreu els escamarlans congelats com jo una bona manera de descongelar-los sense que sel’s posi el cap negre és posar-los amb aigua salada. El proces de descongelat triga unes hora, o sia que sigueu previsors.
Un cop descongelats sofregiu-los uns 5 minuts amb oli en una cassola de terrissa. En acabat retireu els escamarlans i guardeu l’oli que s’ha infusionat amb el bon gustet ;-).
3) Els pollastres huarien d’estar tallats. A mi m’agrada tallar-los jo. Aixi aprofito la carcanada, ales i altres parts amb menys carn per a fer caldo. Ho podeu comprar tallat, però us perdreu la diversió de fer anar el tallant… Xap Xap 😀
Amb 4 dents d’all i l’oli amb el gustet dels escamarlans que hem apartat sofregim el pollastre fins que estigui dauradet. Al vostre gust. En acabat retireu el pollastre i deixeu l’oli a la cassola.
4) Tornem als tomàquets i l’all escalibats. Els heu de triturar juntament amb un rovell d’ou, julivert i ametlla torrada picada.
Opcionalment podeu posar-hi nyora. Un d’aquells pebrots secs que venen pels puestus ;-). L’heu de posar en remull unes hores, i depres amb un canivet i traça heu de treure la poca carn que té i ficar-ho a la barreja del turmix.
5) Ara ho avoqueu a la cassola, amb un litre de brou de peix i ho poseu a fer xup sup 5 minuts.
Afegim el pollastre i ho posem a fer xum xup uns 10 minuts. Finalment afegim els escamarlans 5 minuts més.
Ara es podria coure una estoneta més, però ho apago el foc i ho tapo ben tapat. De fet aquests guisats quan han reposat unes hores estan més bons. Reposats que en diuen els que en saben. El problema és aguantar i no anar-hi sucant pa quan ningu no mira. Per això he fet més suc del compte i el tinc a part. Per si s’aixuga accidentalment.
Bon profit!
sort q llegeixo el post just avanç de dinar…. hem sorprèn que algú q te tots el gadgets haguts i per haver, encara cuin amb gas, ets una caixa de sorpreses…
Oooh heu perdut el podcast per problemes tècnics? Però com és això? Ai, aquest Wolffan…
El pollastre amb escamarlans és tot un clàssic de la cuina de casa meva. A mi no m’agrada, però.
Per a que tingueu una mica d’enveja, nosaltres som els amics que demà ens cruspirem aquest magnífic plat.
Segur que hi sucarem el propi pa que es fan ells mateixos i ens xuparem els dits.
@Enric, no sé si en quedara demà 😉
@dani Doncs com a calefacció faig servir una llar de foc. L’hivern vaig cada cap de setmana a buscar llenya (sovint pagant). Però pensa que el foc va ser una de les primeres tecnologies que ens va donar prometeu… Això de la inducció fa anys que ho te la meva sogre i no m’acava de fer el pes 😉
Mmmm, quina bona pinta que fa! x)
Això és el que li dic jo un Mar i Muntanya…
Mare meva quina gana!!!
Bon profit!!!
@Ludo. Uaaalaaaaaa 😀 Si sobra posa una mica en un Tuper i el portes dimecres a la Uni, eh? Jo flipo, sí senyor! Un post com cal…
@MrBlonde. El problema tècnic no és atribuïble al sr. Wolffan, pobre, que ha currat com un cosac. Sempre diem que els Macs no es pengen, doncs aquest cop se’ns va penjar el Garageband (que ho fa de tan en tan, tot sigui dit) i això va ser l’inici d’una sèrie de problemes encadenats a l’estil catàstrofe aèria. 🙁
Collons ¡¡¡¡¡¡¡¡¡ quina bona pinta té paio ¡¡¡¡¡¡¡
Jo vinc de família de cuiners i els ranxus són una de la meva debilitat per exemple l’arròs de “llumantu”, un plat ja molt sobat i conegut però que costa molt de menjar-te’l com manen els cànons, amb llumantu del mediterrà, no la merdegada aquella que ens porten del canadà amb gust a petroli….
Les coses bones sempre de la terra ¡¡¡
Salut i bon profit …..
Collons! Cuina al Mossegalapoma! El Mac dóna per tant o és el mossega del títol? Estic espès…
@macubuntu hem d’obrir horitzions 😉
@joan carles Hauras de fer-nos un arros amb llamantul un dia. Jo faig les fotos i l’entrada.
@mr blonde A base de patacades n’anirem aprenent…
Ei ¡¡¡¡ això si que es una parada tècnica…fa tan bona pinta que m’atreveixo a demanar’ te si la puc publicar, al bloc i a la revista. Calaix de Sastre/Gurmet
Una bona realització de gastronomia i amb tot detall il·lustratiu amb imatges.
Caram amb aquest Ludo.
Salut
@Maica Em faras un honor si ho publiques. ja ens eviaras un link.
Un dia hauríem de fer una trobada gastronòmica… arròs amb llamàntol del joan carles, pollastre amb escamarlans del ludo… Jo ofereixo la paella de cal coix barber! Qui porta el vi i les birres? xD
el provare de fer el proper cap de semana-
El link al bloc de receptes es aquest:http://receptesmaica.wordpress.com/2008/10/20/pollastre-amb-escamarlans-2/ a la revista en paper ja et fare saber quant es publiqui.
Salut
Gracies Maica!
A aquest encara no ens has convidat…
Bona tarda LUDO i MOLT BONES FESTES.
Et felicito per la recepta.
Et voldria comentar que m,agradaria fer-la per cap d,any. Et comento, no sòc massa agracïada a la cuïna, tot i que m,agrada molt la bona cuïna no en sé, no tinc gaire gracia la veritat. I tinc un veritable problema, pero la teva recepta es veu bastant ben explicada i detallada i em faria gracia fer-la, peró et voldria demanar, si em poguessis donar una mica de ajuda. Doncs aquest cap d,any tinc 18 a sopar i per les quantitats no sé com fer-ho em podries orientar una mica i donar-m,he un cop de má, si us plau, en quant a quantitats i algun ¨truqillo¨per poder quedar bé-
Moltes gracies per avançat-
Que he de posar de cada cosa, per a 18 persones. ¿¿¿¿??? i com ho faig……. molt bon cap d,any!!!!
Hola Silvia,
d’entrada em sembla que necessitaras dos o tres cassoles per a 18 convdats.
Jo calcularia ns 2,5 escamarlans per barba i faria dos pollastres o tres pero de pages, dels que fan de 4 a 5 kilos. que tels talln a vuitenes parts. la resta de coses conta el triple del que he posat jo
Sort i explica’ com ha anat