L'Àvia Gun Smith

Gun Smith, “L’àvia Pistola” te 73 anys i viu a Norrtälje (Suècia), és blocaire des del 2006 i activista dels drets i llibertats a la xarxa.

El seu blog, ahir, va estar premiat com el millor blog suec de política i societat.

Gun Smith es presenta al seu Parlament com a representant del Partit Pirata.

Seguir-la en suec no és fàcil, però tirant de Google Translator pots adonar-te de quines han estat les seves darreres preocupacions: temes com la venda d’armes del Govern Suec a països en conflicte i repressors de la seva població, o fent palès que cal estar vigilants a què passa amb l’ACTA (el tractat multilateral d’acord de comerç) que, en procés de revisió per la majoria de governs dels països rics i emergents, pretén revisar les lleis del copyright i de la propietat intel·lectual, on els mateixos que aquí recauden canons il·legítims, allà pressionen per no perdre privilegis.

Aquest tractat no es revisa des de fa 20 anys, i podeu tenir clar que, el que es decideixi ara ens afectarà pel que resta de les nostres vides.

Quina enveja, quantes iaias pistoles necessitariem a Catalunya i quants representants d’un hipotètic partit pirata ens caldrien per compensar el “loobies de la Mirinda i del ComeDiscos“.

Els que confiem en una Internet oberta, els que creiem que cal reformar l’actual model de copyright i drets d’autor, els que ens agradaria que el contingut formatiu de les universitats estigués disponible per a tothom, els que creiem que compartir la informació és un dret fonamental de les persones, no tenim aquí a casa nostra, malauradament, a ningú que ens representi.

FOTO: Carl Johan Rehbinder i notícia vista al blog de Christian Engström