S’ha fet esperar, però ja sóc aquí amb la tercera entrega offtopiquiniana, sobre Suècia.

Primer de tot tocar una mica els picarols als “esquiantes” que llegiu això: Fa una setmaneta que tenim les piestes obertes, aquí ho deixo hehehe

Ara ja en mode curiositats.

Per tema d’assegurances i tal, em hagut de fer l’exportació del cotxe. El procés igualet que catalunya:

Enviem tota la documentació que ens demanen a través d’internet. Al cap de més o menys una setmaneta ens dónen data i hora per anar a l’equivalent al ITV. Calfred per tot el cos… sabent com és aquests tema…

Arribem al ITV, i ens trovem una pantalla tàctil i tot de cotxes aparcats. Es tracta de posar a la pantalleta la matricula del cotxe i esperar. Al cap de no més de 10 min en una altre pantalla gegant de leds apareix la nostre matricula i el numero d’entrada que ens em de dirigir. Total, anem cap allà, el colega ens pilla el cotxe, ens indica on hi ha la sala d’espera amb cafetonets i galetetes.

Al cap de 15 min, ens torna el cotxe!!!!!! passem a l’oficina i ens diu: Ok, tot perfecte, són 970 SEKs (uns 100€) la vostra nova matricula és 1234 XXX, d’aquí dos dies os arribaran les plaques per correu, juntament amb tots els papers del cotxe i el numero de telefon pel seguro.

I si senyors, al cap de 2 dies, les dues plaques de matricula a la bústia! Truquem al seguro, tot per telefon, i al cap de 5 min ja tenim el cotxe a tot risc per una miséria.

Més cosetes de cotxes, els parking tenen un endoll per enxufar-hi el cotxe quan arrives, de manera que mitja hora avanc de sortir de casa escalfa el motor per tal de poder arrencar-lo. Sistema que em hagut d’instalar al cotxe, a més es posa un endoll a dins del cotxe per tal de posar un calefactor i així també escalfa l’interior. A més a partir de mitjans d’octubre es totalment obligatori portar neumàtics de claus!

Una altre coseta curiosada referida en el tema laboral. Si et despedeixen tu no pots “discutir” la indemnització i tots aquests temes, és el sindicat que a través d’un advocat ho gestiona tot, cocnclusió si no está afiliat a un sidicat no tens aquests drets, és més, si no estás afiliat no tens dret a paro!!!

Bé doncs, ara que ja estem més situadets, aniré passant més sovint per aquí, i a veure si m’animo a algun podcast.

Os deixo el link al album de fotos, que aniré actualitzant:

FOTOS

Salut!