Com cada dimecres al matí des de fa uns quants mesos, l’equip de redacció de mossegalapoma ens trobem plegats al despatx de’n Ludo per treballar el guió o enregistrar el capítol corresponent del podcast.

Aquesta trobada ja s’ha convertit en un ritual. Jo arribo passades les 8 del matí, anem amb en Marc a cercar un cafè tipus Starbucks (però comprat al bar de la Uni que costa 1/5 part) i el portem a la sala d’enregistrament (la mítica sala 214).

Entretant hem deixat a en Rai (Wolffan) preparant cables, micros i Garageband a l’estudi (mítica sala 214 de nou) 😛

Mentre fem les proves de só arriba la Irene i… comencem.

He fet aquesta llarga introducció perquè aquest passat dimecres en Ludo, em comentava, mentre tornàvem del bar amb els cafès calents a les mans, que en un dels viatges llargs que acostuma a fer per alguna república estranya d’Àsia Central, va haver de portar una maleta exclusiva amb 10-12 llibres -la lectura compartida entre els 3 que viatjaven en aquella ocasió- camell amunt, dromedari avall.

Doncs, com diu l’anunci, “el transportar libros se va a acabar“.

Fa més d’un any que Amazon va treure al mercat Kindle, un lector electrònic no només de llibres, si no de revistes, diaris, blocs i amb accés directe al diccionari i a la Wikipèdia.

L’aparell te una pantalla (en blanc i negre) d’alta resolució, el que permet llegir a plena llum del dia, una autonomia de dies, disposa d’una connexió wifi i Amazon garanteix una còpia on-line de totes les compres en cas de pèrdua o robatori.

Els lectors electrònics no han suposat una revolució. La seva introducció ha estat lenta però amb un augment constant. El preu (del Kindle) és car: 359$, però, veient el vídeo promocional, un se n’adona de que, per a certes persones, certes feines i en determinades circumstàncies, pot resultar un gadget molt útil.

Fins ara jo no li havia prestat gaire atenció però recordo aquest estiu, en el tren de la línia del maresme, haver vist entre 3 o 4 usuaris amb ell. Si algun mossegui l’ha provat o el fa servir ja dirà què li ha semblat.