En Tomàs ja ha fet balanç de l’any i la declaració d’intencions de cara a l’any que vé. JO en canvi vull parlar de coses més serioses. I es que quan parlem de jocs, en Rai, (en Pigui el que guarda silenci en el podcast ;-) ) i jo no fem bromes. :D

Fa calor, molta calor. I a sobre venim d’uns mesos de molta (MOLTA!) activitat (almenys mental). Les vacances poden ser un repte, i l’enemic: L’avorriment.  Per això us porto els remeis contra l’avorriment, això si: us haureu de gratar la butxaca però sols una micona.


Nintendo acava de treure un paratet que millora la sensibilitat del comandament de la Wii, el Wiimote-plus. Es tracta d’un “fistru” d’uns dos centimetres i escatx que s’endinya al connector del Nunchuk. Es suministra amb una nova funda de silicona donant al Wiimote una mica més de pes i entitat (imprescindible per acomètre determinades tasques). Dona gust d’agafar-lo, amb una o dues mans. El Wii mote plus es pot comprar  sol o “bundlejat” (lingüistes normatius: us agrada aquest neologisme? :-p) amb la nova versió del Wii Sports. El Wii Sports Ressort.

Impressionant senyors.

Si vau disfrutar com una mona el dia que vau provar per primera vegada el tennis del Wii Sports original. Espereu a provar això!!!

Wii Sports era un “concept game”, una prova de concepte que va resultar tant bo que es va lliurar tal com estava. Però tots estem d’acord que Nintendo sortia amb un joc molt divertit però incomplert per deixar espai als desenvolupadors de jocs. Perquè us asseguro que si haguessin sortit amb aquesta versió no s’haguessin venut massa jocs per a la wii en molt de temps.

Visualment el Wii Sports Ressort segueix la linia del primer, però molt més ben acabat. Proporcionen un escenari comú: una mena d’illa de Lost on hi ha un ressort on es fan totes les activitats esportives i d’esbarjo.

Aquesta vegada hi ha 12 esports diferents, on cada joc té diverses modalitats i on, en el més pur estil nintendo ens donen floretes quan aconseguim fites com guanyar un partit deixant l’oponent a zero.

He provat només tres dels jocs i estic encantat. Us els explico per pur vici:

Ping Pong.

“Bah, deu ser com el tenis que ja coneixem…” Se, se… ÉS UNA PASSADA. El Wii Mote Plus no sols detecta l’aceleració del comandament (el que feia que la millor forma de jugar a tenis fos fer moviments rapids de canell.) Detecta l’amplitud del gesto i la torsió del comandament. Així la sensació de subjectar una pala de ping pong es molt molt realista. En pocs minuts estava fent globus, mates, efectes i top spins!! Fins hi tot hi ha un mode de joc que consisteix en retornar sacades sense parar, a veure quantes en feu!!

Tir amb Arc.

Ein ?? Si mosseguis. Hi ha una modalitat de tir amb arc. Ideal per a jugar en grup mentre sopeu una pizza. Com vam fer ahir la nit a casa :-D

Els classics Golf i Bitlles (aka bolos) també hi son però no els he provat.

El que és bestial es: el Kendo!! És indescriptible lo divertit que és. És el joc que heu estat esperant desde que va sortir la Wii. Un autentic joc d’espases amb sensació Jedi total.

Ara només cal esperar dues coses:

a) que s’em passin les agulletes.
b) que Lucas Arts tregui un joc d’espasa laser com cal.