Fa una setmana en Miquel Labòria, l’Adrià Foncuberta i un servidor vàrem ser convidats al programa “El Secret” de Catalunya Ràdio, conduït per la Sílvia Cóppulo per parlar de la dificultat que existeix al país de trobar l’iPhone 3GS distribuït en monopoli exclusiu per Movistar.

Tenia pendent de fer-ne una breu referència al bloc i aprofito per fer-la ara i penjar-ne la corresponent fotografia:

visita a Catalunya Ràdio per parlar d'iPhone 3GS

disculpeu la qualitat, era amb l’iPhone i amb presses 😀

Aquest precedent em porta a parlar-vos del titular de l’entrada i és que recentment la gent de Dev-Team ha publicat que ja és possible aplicar les PwnageTools a iPhones 3GS que prèviament hagin passat un procés de Jailbreak amb versió 3.0 o 3.0.1

Dit d’una altra manera:

Si tens un nou iPhone 3GS (cosa estranya a Catalunya, doncs no s’en troben) i quan el vas treure de la caixa ja et venia amb la versió 3.1 del firmware, encara NO POTS fer-li el Jailbreak.

No hi ha PwnageTools per Windows, amb el que, de moment, la solució que comenta Dev-Team és només per Mac.

Ja ens havia avisat Dev-Team i el mateix Saurik (pare del Cydia) que amb els nous models de telèfon Apple anava complicant més i més la possibilitat d’obrir-los, i tot sembla que la cosa no s’aturarà aquí.

Molts usuaris d’iPhone (sobre tot de 3G i 3GS) heu manifestat la incomoditat d’haver de fer-li el jailbreak cada cop que hi ha una nova versió i, personalment ho entenc. En qualsevol cas tot depèn del model que tingueu, de les eines i aplicacions “imprescindibles” aportades només fora de l’App Store, i la dificultat o no de poder fer-li el procés.

Jo al final he trobat un equilibri per a que no se’m faci una muntanya i és minimitzar el nombre d’aplicacions/utilitats que instal.lo via Cydia.