itunes 11

Per fi, amb més de 30 dies d’endarreriment, arriba l’esperat iTunes 11. La nova versió que Apple va anunciar a la darrera Keynote i que aporta millores visuals, lleugeresa i més velocitat a aquest “monstre” d’aplicació.

El millor consell que us podem donar és que el feu servir i exploreu per vosaltres mateixos els nous canvis i comproveu com Apple ha repensat la nova interfície.

Destaquem

Més enllà dels aspectes visuals, iTunes 11 presenta la funcionalitat i la informació de forma més clara i organitzada. A cop d’ull ja es pot veure, agrupats, els 3 grans grups de funcions que iTunes gestiona:

  1. Música (Vídeos, Podcast i tota la nostra llibreria)
  2. Dispositius (iPhones, iPads…)
  3. iTunes Store (Per comprar música i llibres, llogar pel·lícules, i escoltar o subscriure’s als podcasts)

Per fi desapareix el lleig menú lateral i ara tens els 3 grans grups de funcions accessibles des de la barra superior.

Destaca la millora visual en les opcions de cerca, per exemple a la música iTunes 11 presenta de forma ràpida i ordenada els resultats, tal i com veiem a la imatge anterior.

itunes 11

S’han aclarit alguns missatges com per exemple el de l’esborrat de cançons on ara s’entén millor l’opció d’esborrat també a iCloud si es marca expressament.

itunes 11

El quadre de diàleg de les opcions de visualització, especialment en el visor de cançons, permet l’ordenació per diferents conceptes (artista, àlbum, etc.) i també decidir la mida de la il·lustració.

itunes 11

També destaquem el nou minireproductor, més net i, alhora, farcit d’opcions de recerca, classificació i ordenació de la reproducció i altres com les associades a AirPlay.

itunes 11

Finalment us recordem l’explorador de podcasts. Les cerques per categories i rànquing es poden enllaçar, per exemple els “Top Podcast de Tecnologia“, on, competint amb tots els podcast en llengua castellana, mossegalapoma apareix al lloc 35 al costat de Generació Digital, els 2 primers en català.

itunes 11

I vosaltres? Quines coses en destaqueu?