iTunes Match

iTunes Match, el nou servei de pagament per subscripció (24,99€ any) d’Apple per a accedir de forma remota a les teves cançons (ja siguin àudio o vídeo) comprades i comparades amb la seva base de 20.000 títols, o bé pujades, ja està disponible a casa nostra.

Els amics del Bloc d’Apple en Català han fet tota una sèrie d’entrades que n’expliquen el funcionament i donen bons consells de com preparar i actualitzar la nostra biblioteca de música per a obtenir millors resultats al contractar iTunes Match. Recomanem que hi doneu un cop d’ull.

Volia complimentar aquesta informació detallant el que es diu a la lletra petita del nou contracte de condicions que tots hem d’acceptar si ens subscrivim a aquest servei.

Quines cançons no accepta iTunes Match?

Songs that do not meet certain quality criteria, or that are not authorized for your computer are not eligible for iTunes Match.

iTunes Match rebutja aquelles cançons que no li quadrin per criteris de qualitat (que decideix Apple i que no explica quins són) o bé que no estiguin autoritzades en el teu ordinador.

No tinc massa clar què vol dir “que no estiguin autoritzades“. En el meu cas, com encara està en curs (és molt lent!) el procés de pujada, no puc deduir els criteris pels quals algunes cançons no han estat acceptades.

Tant bon punt acabi n’informo.

Per altra banda, segons l’exemple que diu el contracte sobre arxius de vídeos musicals de llarga durada, iTunes Match es reserva el dret de limitar cert contingut, tot i que, aquesta clàusula és prou oberta per a fer passar pel sedàs tot allò que Apple vulgui.

iTunes reserves the right to limit types of content uploaded (for example, excessively large files).

Apple t’adverteix que facis servir iTunes Match només en temes emparats per llei

You hereby agree to use iTunes Match only for lawfully acquired content. Any use for illegitimate content infringes the rights of others and may subject you to civil and criminal penalties, including possible monetary damages, for copyright infringement.

Qualsevol ús no legal o infracció del copyright podrà estar subjecte a sancions civils o penals.

Els diners de la subscripció no es tornen

The subscription is non-refundable (except as required by applicable law), and will automatically renew for one-year periods until you cancel.

Ho diu ben clar al contracte, les peles no es tornen (fora de requeriments legals) i, a més, la renovació es farà automàtica a menys que la cancel·lem o canviem la configuració a iTunes.

Per desactivar la renovació automàtica aneu a (en anglès) iTunes, menú “Store“, opció “View my Account“, i canvieu l’opció segons es mostra a la imatge:

iTunes Match Renew

Quan s’acabi la subscripció què?

You will no longer be able to access your iTunes Match Content from iTunes Match after the end of your subscription period

Un cop exhaurit el període de subscripció, si no renoves, ja no podràs accedir al contingut d’iTunes Match des de l’iTunes Match de qualsevol dispositiu.

Això vol dir que perdem el que ja tenim al nostre disc dur? Sembla que no, senzillament que no estarà disponible a l’iCloud per als dispositius fora de la música comprada directament a iTunes.

MacWorld ho explica molt bé al final d’aquesta entrada, el text el reproduïm a sota:

What happens if I don’t re-subscribe after the first year? Will I lose any upgraded songs?

Nope. Any songs you’ve upgraded or downloaded again are completely safe. The only thing you lose is the central storage—iCloud will no longer let you stream or download matched or uploaded songs to your various devices.

Quant temps tinc de marge per tornar a accedir al meu contingut quan deixo de pagar?

Dit d’altra forma: Durant quant temps Apple desa el meu contingut si he decidit no pagar i després hi torno?

No està clar doncs a les esmentades condicions no en parla, però algú diu que és de 90 dies segons aquest fil dels fòrums MacRumors.

iTunes Match i Genius

When you use iTunes Match, Genius will begin associating information about the media in your iTunes library with your Account; the association with your Account will continue for a period of time after your subscription ends. iTunes will otherwise use this information as described in the Privacy Section of this Agreement. You will not be able to disable Genius while using iTunes Match, so if you prefer that we do not collect and use information from your iTunes library in this manner, you should not use iTunes Match.

Apple coleccionarà la informació del teu contingut d’iTunes Match per a fer-la servir a Genius, vulguis o no, fins i tot durant temps posterior a la teva finalització de la subscripció.

No podràs desconnectar l’ús de Genius mentre facis servir iTunes Match

El contracte que signes a l’iTunes Store

Sovint no som conscients del que signem, jo el primer, quan acceptem el contracte d’iTunes, suposo per la mandra que fa llegir tot el llarg i inacabable llistat de termes i condicions d’iTunes a Europa.

N’he fet un resum de les condicions. Ara caldrà afegir com veiem el comportament d’iTunes Match a la pràctica, amb el que us agrairé que afegiu els vostres comentaris i experiència.