Nou iPod Touch 2010

Us fem el resum de novetats que ha presentat Apple a la Keynote d’avui, el ja tradicional esdeveniment de Setembre adreçat a la música i al contingut multimèdia.

Abans agrair-vos a tots els que ens heu seguit en directe i també via Twitter, amb el seguiment conjunt amb el Bloc d’Apple en Català. Essent avui el primer cop que Apple fa la retransmissió en directe per streaming d’un esdeveniment oficial.

Anem a pams:

Nous iPods – la mort de l’iPod Clàssic

Apple ha renovat els iPod portant-los a un nou model “Cube” (excepte l’iPod Touch) i certifica la mort oficial del iPod Clàssic.

iPod Shuffle

Nou iPod Shuffle 2010

Steve reconeixia a dalt de l’escenari que a la gent no li ha agradat que el Shuffle no tingués botons. Apple els ha tornat a incloure en un iPod que és poc més que una “click wheel“. Es troba disponible a la Apple Store americana per 49$ i ve amb 2GB i 5 colors.

iPod Nano

Nou iPod Nano 2010

De segur una de les novetats més interessants. Un nou iPod Nano quadrat i multitouch (tot pantalla) a 149$ el de 8GB i 179$ el de 16GB amb 7 colors.

Incorpora ràdio FM i, el fet que sigui tàctil, afegeix noves possibilitats de manegament similars a les que ja veiem a l’iPhone o a l’iPod Touch, salvant les mides clar, en una pantalla de 1,5 polsades i de 240×240 pixels.

iPod Touch

Nou iPod Touch 2010

Un nou iPod Touch més prim encara, amb Retina Display, càmeres al davant i darrera que permet enregistrar vídeo HD (720p) i FaceTime, tot equiparant-lo a un iPhone4 sense telèfon.

L’iPod Touch és, des d’avui, l’oficial substitut de l’iPod clàssic. El seu cost és de 229$ el de 8GB, 299$ el de 32GB i 399$ el de 64GB, per tant desapareix el model de 16GB. Ah! i ve en català! amb la nova versió 4.1 de l’iOS.

iTunes 10: Nou iTunes Social

iTunes 10 amb PING

Amb el pas del temps iTunes s’ha convertit en un autèntic monstre. Trobar coses dins començava a ser complicat.

Apple intenta simplificar l’aspecte gràfic i l’accés al contingut i, de segur el més important, dóna un pas per entrar en les xarxes socials fent focus en el tema música. Per això ha creat PING. Una Xarxa Social integrada al nou iTunes 10 i on Steve Jobs, ha recalcat més d’un cop el tema de la privacitat, del respecte a la mateixa i de la senzilla configuració (suposem que per aïllar-se dels problemes que ha estat tenint FaceBook al respecte)

PING és un interessant moviment ara que MYSPACE està a les escorrialles i molts grups ja fa temps s’han desplaçat a FaceBook per dialogar amb els seus seguidors. Clar que a FaceBook no pots passar per caixa per comprar música. I aquest és el caramel que Apple ofereix, no tant a nosaltres usuaris, si no als músics i, per extensió, a les discogràfiques.

El nou iTunes 10 (necessari per fer anar tots els nous dispositius presentats avui) ja està disponible per descàrrega a la web d’Apple, però per algun estrany motiu en el moment d’escriure aquest article la descàrrega no funciona.

AppleTV – Com un formatge BabyBel quadrat

Nou AppleTV 2010

Mare quina reducció de mida i preu! 99$ el nou AppleTV!

L’actual AppleTV ha estat un “fiasco” d’Apple, el mateix Steve Jobs ho ha reconegut. Ningú vol dependre d’iTunes i de sincronitzar amb el teu Mac o Pc per veure un dispositiu connectat a la tele. Vols quelcom senzill, si vols més prestacions, ja tires d’un MacMini com a Media Center.

Els darrers moviments ja apuntaven a aquest canvi. Un nou aparell petit, bàsic, pensat per streaming directe, però clar, no del contingut P2P del teu ordinador (com ho tenim els que fem servir l’actual AppleTV hackejat) si no streaming d’iTunes “paganini”.

Però Apple ha minimitzat les connexions del nou AppleTV. Només té el connector de corrent, un port HDMI, un port Ethernet (també WIFI interna), una sortida d’àudio digital i, Santa Tecla beneïda, disposa d’un port mini-USB per temes de servei que serà també porta d’entrada, segur, de nous i necessaris hacks.

El nou AppleTV no serà el cervell de la TV (que ja sabem que no en disposa), serà un ronyó negre a 99$ i permetrà llogar capítols de sèries en HD a 99 cèntims de dolar i pelis per bastant més. L’oncle Steve ha esmentat que l’streaming de sèries i pelis estarà disponible a més països. Però no ha concretat quins.

Dues novetats més és la integració amb NETFLIX i la possibilitat de, via el nou servei AirPlay, d’emetre el contingut del teu Mac, iPhone, iPod Touch o iPad a l’AppleTV i d’aquest a la tele. Interessant sens dubte.

iOS 4.2 per Novembre. També a l’iPad

La versió 4, i les seves bondats multitasca, arribaran a l’iPad amb la versió 4.2 prevista pel Novembre. Abans arribarà la versió 4.1 per iPhone i iPod Touch i estigueu atents que segur anul·larà l’actual jailbreak.

Els que som usuaris d’iPad fa temps que ho esperem, perquè, entre d’altres funcionalitats, per fi tindrem el català disponible (ara no hi és)

Què us han semblat les novetats?

Comenteu si us plau i recordeu que aquest dissabte 4 de Setembre a les 9 del matí ens trobem a la inauguració de la nova Apple Store de La Maquinista. Veurem alguna cosa nova ja exposada?

Així ho esperem…