iPhoneCat 3.0

De forma sistemàtica Apple ignora als usuaris de parla catalana. Ho fa en el Mac OS X, ho fa a iTunes i ho fa també amb l’iPhone.

En 3 anys que sóc usuari d’aquest sistema operatiu no he vist, per part de la companyia de la poma, cap gest oficial que camini endavant de cara al reconeixement del català dins dels seus productes.

Com exemple ilustratiu d’aquesta ignorància d’Apple, que sembla voluntària i conscient, fa anys que si cerqueu a iTunes Store, dins l’apartat podcast, seleccionant “recerca avançada” per totes les categories i idioma “altres”, més dels 50 primers resultats retornats són en català.

Les solucions doncs per poder fer servir el català en els nostres aparells, estan venient de l’esforç altruïsta d’usuaris com en Xin, en Miquel Labòria i l’Espitgn, entre d’altres, que treballen dia sí, dia també en servei de la nostra comunitat.

En Miquel publicava fa uns dies aquest article al Bloc d’Apple en Català anunciant que estan treballant en la versió 3.0 de l’iPhoneCat: utilitat que traduirà l’iPhone sota S.O. 3.0, a la nostra llengua.

Si seguiu l’enllaç veureu algunes captures de pantalla de la nova versió que estarà disponible via Cydia (per tant, només disponible per iPhones amb Jailbreak)

Gracies Miquel, Espitgn i a tots aquells que, de manera desinteresada, tireu endavant aquests projectes que Apple continua mostrant que no són del seu interés.