iphone 5 real

Les grans sorpreses durant una Keynote d’Apple arriben quan aquesta entra en un mercat nou i fa una revolució. Va passar al 2007 amb el primer iPhone i després també amb el primer iPad. Una revolució que va produir una ruptura en els respectius mercats, canviant completament els productes que hi havien abans i després de la presentació del producte d’Apple.

Ahir no va ser una Keynote revolucionaria, potser ni tan sols màgica (enyorem a Jobs), però sens dubte interessant. El nou iPhone 5 agradarà i molt als qui ja tenen un iPhone, i sens dubte deixarà satisfet a qualsevol usuari nouvingut a iOS, però no veurem que els usuaris de Samsung abandonin massivament la seva plataforma per canviar-se 🙂

L’iPhone 5 sortirà a la venda a Catalunya el 28 de setembre a uns preus equivalents a l’actual 4s.

Us deixem amb el vídeo de fabricació:

El millor

– Més prim i allargat:

Sens dubte el canvi més remarcable i que farà que els usuaris que ja tenim iPhone ens adonem que estem davant un “iPhone” diferent. Amb 4 polsades de pantalla tindrem un telèfon que s’aproxima més a un 16:9 i canviarà la forma com fem servir algunes aplicacions. Notarem que hi “caben” més coses a la pantalla, i especialment ho notarem quan fem fotografies, utilitzem aplicacions que tirin de vídeos, mapes, etc.

– Més ràpid en funcionament i en connexió

L’iPhone 5 incorpora el nou xip d’Apple A6, amb una millora significativa de la velocitat dels gràfics (ho notarem en els jocs) i en la velocitat d’execució (dobla la de l’A5) de les aplicacions.

D’altra banda, per fi, l’iPhone 5 incorpora la norma WiFi 802.11n també de 5GHz, més ràpida i amb menys saturació que de la 2,4GHz que tenia fins ara.

I en telefonia afegeix el 4G LTE que permet velocitats superiors al doble del 3G i que permetrà, entre d’altres, vídeo facetime sobre xarxa mòbil. La xarxa de telefonia mòbil a Catalunya, per desgràcia, encara no està preparada per aprofitar aquests avantatges, i per quan estigui, ja tindrem un iPhone 6 o 7…

– Càmera iSight de 8 MPx i funció “panorama”

Amb l’iPhone 4S Apple ja va aplicar millores en la càmera del telèfon, un aspecte al qual tradicionalment no havia prestat massa atenció i que, clarament, havia estat un error. Amb l’iPhone 5 s’han posat les piles i s’equiparen al comú dels terminals d’alta gama, sense ser res excepcional. La nova càmera permetrà fer fotografies en format panoràmic.

– Qualitat de l’àudio i 3 micròfons

Es veu que Apple portava temps repensant els auriculars clàssics (sovint molt criticats per “justets”) amb un nou disseny i millors prestacions. S’anomenaran “EarPods” i caldrà veure’n el resultat. A més Apple incorporarà un tercer micròfon a l’iPhone 5 per millorar els resultats en la reducció de soroll.

El pitjor

El tema de la durada de la bateria en els telèfons intel·ligents tàctils, en general, i en l’iPhone en particular, no sembla que hagi donat cap salt endavant remarcable. Segons Apple la durada de bateria del nou iPhone 5 es manté sobre les 8h navegant o parlant i 10h en vídeo.

L’iPhone 5 té un nou connector, de nom “Lightnin” molt més prim i petit, que pots fer servir per les dues cares, i que continua sent propietari d’Apple (res d’estàndards). El preu de l’adaptador de l’antic dock de 30 clavilles al nou Lightnin és de 29€ i ja el teniu disponible a l’Apple Store.

Apple no ha aprofitat l’avinentesa per afegir a l’iPhone 5 la tecnologia NFC (Near Field Communication) que ja incorporen la majoria de telèfons d’alta gama de la competència. Un error que podria tenir sentit si Apple estigués invertint fort en algun nou sistema de comunicacions de proximitat per afavorir les compres i les transaccions econòmiques des dels dispositius mòbils.

Finalment la SIM del nou iPhone 5 serà una nano-SIM exclusiva. Apple sembla decidit a fer desaparèixer les SIMs.

Més informació

Us enllacem al vídeo enregistrat de la Keynote del 12 de setembre de 2012 amb totes les novetats presentades (inclou nou iTunes, iPod Nano i iPod Touch). Al principi Tim Cook va passar imatges i un vídeo de la inauguració de l’Apple Store del Passeig de Gràcia de Barcelona.

També podeu veure la informació sobre l’iPhone 5 ja disponible a la web d’Apple