iphone 5 nou connector a iMore.com

L’iOS 6 va ser oficialment anunciat per Apple durant el WWDC12, al juny, amb indicacions de sortida, segons la casa de la poma, per aquesta tardor.

Des d’aleshores diferents versions de l’iOS 6 han estat en mans dels desenvolupadors aquests mesos i tot sembla llest per la seva sortida oficial d’aquí a poques setmanes.

Com és tradicional, una nova versió major de l’iOS acostuma a anar de la mà d’un nou aparell, d’aquí els centenars, si no milers, de rumors del nou iPhone 5 aquests dies.

Nou iPhone 5

comparativa rumors iphone5 - iphone4s

Segons aquests rumors tindrem anunci del nou iPhone 5 a la conferència que Apple ha programat per dimecres 12 de setembre amb una sortida a mercat teòrica (insistim, segons els rumors) pel 21 de setembre.

I com serà aquest nou iPhone 5? La demanda d’un telèfon més prim pot permetre una superfície de pantalla més gran. D’aquí que la rumorologia parli d’un iPhone de 4 polsades, el que significaria una pantalla 16:9. D’aplicar-se aquest canvi en les dimensions del telèfon, més prim però alhora més llarg, Apple hauria de resoldre dos problemes associats: el disseny d’una nova bateria (els usuaris reclamen bateries de més durada) i el connector dock tradicional de 30 clavilles.

El connector de 30 clavilles que tenim a l’iPhone i l’iPad és una herència de l’iPod, un monstre (en termes de dimensions i ajustaments a estàndards) dissenyat per connectar-se a tecnologies moltes d’elles ja abandonades.

Està clar que el connector té marge per a ser simplificat (i per tant reduir-ne la seva mida), la gran discussió és si Apple aprofitarà l’avinentesa per afegir a l’iPhone (i a les noves línies de productes) un connector de format estàndard. Aposteu que no serà així.

Els grans blocs americans sobre Apple i Tecnologia discuteixen sobre quin nou tipus de connector dock ens trobarem. Cap coincidència entre les propostes, cap és estàndard, tot i que tots apunten a una reducció significativa del nombre de clavilles.

Altres característiques lògiques del nou iPhone 5 serien la presència del nou processador A5X (ja incorporat a l’iPad 3) i una tecnologia real pel que fa a les comunicacions en xarxes LTE 4G. Pel que fa al processador, un nou iPhone 5 realment prim podria necessitar un disseny especial del mateix per a poder encabir-lo, per rendiment i per temes de dissipació de temperatura. El cert és que pocs blocs s’han referit a aquesta necessitat.

Resseguint rumors tampoc veiem cap esment especial a millores en les càmeres. Algun canvi hi haurà però, tranquils, no tindreu un iPhone amb càmera de 21Mpx 🙂

Nou telèfon revolucionari?

Clarament NO.

No espereu una revolució de telèfon amb el nou iPhone 5. Mentre altres companyies necessiten captar clients posant l’esforç en funcionalitats exclusives, mides sorprenents, dissenys espacials, Apple en té prou en atorgar a la seva “captiva” (d’aquest aspecte en parlaré en el proper punt) clientela un aparell evolucionat de les versions anteriors, fent focus, com sempre Apple fa, en la perfecta combinació de senzillesa, experiència d’usuari, ecosistema d’aplicacions i forma de funcionament intuïtiva i coherent entre aquestes.

Usuaris captius

Som usuaris captius els actuals usuaris d’iPhone? Sí en gran part. I no només per la quantitat, més o menys significativa, de diners invertits en Apps, si no en la forma elegant, integrada, estable i avorrida (m’heu escoltat queixar-me d’aquest punt sovint en els podcasts) en que les Apps per iOS funcionen. No m’imagino un aparell sense Flipboard, Hootsuite, BBC iPlayer i BBC World News, MésVilaweb, Downcast, Instagram, TuneIn Radio… i tot amb AirPlay cap al meu AppleTV. Aquí és on Apple em té captiu, em té “penjat” de les seves Apps.

Sortirem de dubtes aviat

Parlarem de tot plegat a l’inici de la sisena temporada del Podcast de mossegalapoma. El primer programa, el 128, l’enregistrem el 6 de setembre i ja tindrem l’olla a pressió xiulant expulsant vapor en forma de darrers rumors.

Més informació:
Darreres imatges (rumors) del nou iPhone 5 (fòrums iMore.com)

Imatges via: iMore.com (web i fòrums)