iPhone 4S blanc

Intens seguiment d’una keynote accidentada, amb caigudes constants dels blocs americans que tenen presència dins la sala, i del nostre servei “Coveritlive” amb el que cobrien l’esdeveniment conjunt amb el Bloc d’Apple en Català.

Al final, però, vam poder restablir els comentaris i les imatges i compartir amb gairebé 500 persones al bloc i molts més a Twitter l’esdeveniment d’aquest vespre.

Gràcies a tots per fer-nos companyia en el seguiment.

Anem per les novetats tot i saber, que a les hores d’escriure aquest article, la web d’Apple als Estats Units no funciona correctament per sobrecàrrega.

iPhone 4S

Mateix disseny que l’actual model 4 però amb canvis en el hardware:

Xip A5

  • Processador A5 (el mateix que el de l’iPad2)
  • Càmera amb 8 megapixels i una òptica nova composta de 5 elements principals i que en millora les prestacions pel que fa a apertura (f2/4), lluminositat, etc
  • Vídeo HD a 1080p
  • GSM i CDMA tot en el mateix telèfon
  • HSDPA a 14,4 Mb/s (màxim) en front dels 7,2 actuals

El nou model iPhone 4S estarà disponible a la venda el 14 d’Octubre als Estats Units on el ventall de companyies que el distribuiran s’amplia a l’incorporar “Sprint” a les ja existents, i on els preus de referència no ens serveixen aquí, a l’estar subjectes al contracte de 2 anys amb les respectives operadores.

A l’estat espanyol encara no tenim dades de preus de l’iPhone 4S, però si podem veure com Apple deixa l’iPhone 4 lliure a 499€ i l’iPhone 3GS a 349€, tots disponibles des de l’Apple Store espanyola

Tal i com apuntaven els rumors, el nou iPhone 4S arriba amb “Siri”, la secretària intel·ligent, un nou sistema de recordatoris, notes, correus, etc amb instruccions per reconeixement de veu exclusiu per a aquest model i només, d’entrada, en anglès, francès i alemany.

No acabem amb l’iPhone on un nou AppleCare+ inclourà cobertura d’accidents.

iOS 5 i iCloud

La Keynote es va fer llarga tornant a repassar les bondats ja sabudes de l’iOS5 i de l’iCloud on, el més rellevant, és que estarà disponible el 12 d’Octubre (la versió Golden Master ja surt avui mateix per als desenvolupadors)

iPod

iPod Touch blanc

Actualitzacions de l’iPod Touch, que surt també en color blanc, rep una rebaixa de preu: 189€ i podrà fer anar l’iOS 5.

L’altra iPod que rep modificacions és el Nano, amb una nova interfície, possibilitat de fer-lo servir com a rellotge i millores en les capacitats fitness de l’aparell, a banda d’una rebaixa de preu que, si el comparem amb el seu germà gran (iPod Touch) gairebé ja no surt a compte.

Conclusions

Més de 5 anys seguint Keynotes d’Apple, fins i tot abans que sortissin comentades al TN nit, ens feien ser prudents davant les novetats. Sempre hi ha masses expectatives i molts #mosseguis es queixaven durant el seguiment de la poca “substància” pel que fa a novetats. I tenien raó.

En comparació l’altre dia Amazon va treure un munt de nous aparells i, ni de lluny, s’havia generat el rebombori tòpic que genera la poma (i a la que, ens agradi o no, contribuïm)

Però si feu memòria, de cada 3 o 4 keynotes només 1 té la qualitat de canviar tendències. La d’avui no era una d’elles.

Res a dir pel que fa a l’iPhone 4S, un aparell interessant però que no ens farà còrrer, als que tenim l’iPhone 4, cap a la botiga. Apple actualitza hardware sabent que encara té marge, no gaire, per esperar.

Ni iPhone 5 ni iPhone low cost, l’iPhone low cost són els models antics.