iphone trencat

Ens informava ahir l’amic Albert Simó que els iPhone 4S i els nou iPad 4G comprats als Estats Units o al Canadà no estan coberts per la garantia a Europa.

Hem preguntat directament als tècnics de l’Apple Store de La Maquinista i ens han dit que aquesta restricció afecta en principi només als iPhone 4S i que, per decisió interna, entreguen uns iPhone 4S amb cobertura mundial i uns altres que no. Preguntats per quin criteri seguien a l’hora de donar a un client la cobertura de garantia mundial i a qui no, ens han dit que a “criteri intern“. ??? Increïble

Això vol dir que, si li passa alguna cosa al telèfon no cobert, pot només estar cobert per Apple des del respectiu país/regió de compra.

Aquest límit de la garantia, recollit en el contracte de condicions per qualsevol dispositiu esmentat tot i que sigui “lliure”, també pot afectar als usuaris americans o canadencs desplaçats per turisme o feina, que poden no tenir cobertura fora dels Estats Units i Canadà.

Concretament aquesta és la clàusula del contracte de garantia d’un iPhone 4S als Estats Units

IMPORTANT RESTRICTION
Apple may restrict warranty service to the country where Apple or its Authorized Distributors originally sold the Apple Product.

La mateixa clàusula la trobem, de fet, consultant les garanties de qualsevol model d’iPhone i iPad, però no als Macs. El que sembla haver canviat ara és que SÍ s’aplica a l’iPhone 4S i potser al nou iPad 4G, doncs quan un empleat genera una ordre de reparació en el programa intern d’Apple, segons quin sigui el número de sèrie de l’aparell aquest no és admès pel sistema si ho fa des de Catalunya.

Esteu avisats doncs als que pensàveu comprar iPhones o iPads als Estats Units.

(imatge via digitaltrends.com)