ibrick Als qui ja tenim una certa edat i ens agrada gaudir de la interessant possibilitat que dóna la maduresa vital de prendre les nostres pròpies decisions (quina música escoltes, amb qui comparteixes la teva vida, a quina operadora li pagues els molts euros que costa una connexió de dades), tindrem amb l’iPhone 3G un “petit problema”.

Tot apunta que aquest magnífic però car i tancat aparell serà una autèntica totxana que, si els hackers amics o la política restrictiva d’Apple no ho eviten, només es podrà activar via connexió física amb un programari especial connectat a l’iTunes dins els ordinadors de les botigues de les operadores que Apple ha autoritzat.

Lleig, molt lleig, restrictiu i, si m’ho permeteu, un model absurd en els temps que corren i més absurd encara amb els “pitjors” temps que correran en breu.

Aquesta informació llegida a Cnet News.com i amb origen a Appleinsider prové d’unes suposades instruccions que AT&T ha donat als seus empleats de botigues “retail” i d’unes altres instruccions en el mateix sentit que Rogers (operadora Canadenca) ha fet amb els seus respectius.

Amb l’iPhone 3G tothom dóna instruccions (Movistar també) i, a mi, les úniques instruccions que m’interessen són saber com alliberar-lo.