Entre copes de cava, sopar de cap d’any, raïm i cotilló, molts de nosaltres estàvem connectats al RSS del bloc de Dev-Team a l’espera de la imminent notícia i, per fi, aquesta ja s’ha produït.

L’iPhone 3G ja es pot alliberar via programari i poder-lo fer servir, així, amb qualsevol operadora.

Per fer-ho heu de seguir les instruccions publicades per Dev-Team en aquest article.

Sovint alguns de vosaltres ens heu dit que no esteu familiaritzats amb el procés d’alliberar l’iPhone; i per això anem a explicar els conceptes amb una mica de detall.

Recordeu que, com ja avisa la gent de Dev-Team, si li feu aquest procés a l’iPhone, ho feu, sota la vostra responsabilitat.

1. Actualitzar l’iPhone a la versió 2.2 via iTunes

itunes iphone version

Si no ho heu fet abans, ara heu d’actualitzar l’iPhone a la darrera versió, la 2.2, per mitjà de l’iTunes.

Si no el teniu en aquesta darrera versió no funcionarà l’alliberament, doncs necessita disposar del darrer firmware del modem de l’iPhone (altrament dit Baseband), el 02.28.00.

2. Jailbreak via QuickPwn

QuickPwn captura de pantalla

El pas següent és fer-li a l’iPhone el famós jailbreak, és a dir, desbloquejar-lo per a permetre l’ús d’aplicacions de tercers més enllà de les oficials preinstal·lades o les proveïdes per l’App Store.

Això és fa gracies al programa QuickPwn creat també per la gent de Dev-Team.

El QuickPwn disposa de versions per Windows i per Mac OS X.

Oficialment només està disponible via Torrent (heu de tenir instal·lat en el vostre ordinador algun programa que en permeti la seva descàrrega – us recomano Transmission en el cas que feu servir Mac OS X)

Aquest és l’enllaç del torrent del QuickPwn 2.2 per Mac OS X, i aquest és per la versió en Windows.

Un cop l’hàgiu descarregat i instal·lat en el vostre ordinador cal seguir les instruccions visuals que indica el propi programa.

Al final del procés tindreu l’iPhone 3G amb el jailbreak fet.

Això vol dir que ara, us apareixeran a l’iPhone dues noves aplicacions, Cydia i Installer, que serveixen per a descarregar, instal·lar i desinstal·lar altre programari de tercers no oficial per l’iPhone, és a dir, serien com unes App Stores alternatius.

3. YellowSn0w a Cydia

YelloSn0w és el programa que heu d’instalar des del Cydia per a alliberar l’iPhone 3G.

Per als que no estigueu familiaritzats amb Cydia, recordar-vos que aquest instal·lador d’aplicacions funciona en base a repositoris o fonts de programes (en anglès “sources“).

Algunes fonts ja venen carregades per defecte quan s’instala el Cydia (cas de la de l’iPhoneCat que permet, entre altres coses, traduir els menús de l’iPhone al català).

Recordeu que si una font no està instal·lada, els programes continguts en aquesta no els trobarà el Cydia i, per tant, no podreu instal·lar-los.

Executeu Cydia i tal com us mostra la imatge següent, aneu a “Manage” i premeu “Sources“.

gestio iphone cydia

Un cop fet el pas anterior veureu el llistat de fonts instal·lades al vostre Cydia, amb un aspecte similar al de la imatge següent:

fonts iphone cydia

Premeu “edit” i “add” per afegir la URL de la font següent:

Cydia source: http://apt9.yellowsn0w.com/

Accepteu per acabar el procés d’Instal·lació de la nova font d’aplicacions.

La gent de Dev-Team ens fan una advertència abans d’instal·lar el YelloSn0w, i és que comproveu que tingueu desactivat el PIN del SIM del telèfon. (sortiu de Cydia i aneu a “Opcions”, “Telèfon”, “PIN de SIM”)

EDITO: És important que el SIM tingui el PIN desactivat. Em temo que això ho haureu de fer des d’un terminal que no sigui l’iPhone, és a dir, des d’un telèfon mòbil que en permeti la desactivació del PIN del SIM.

Ara ja podeu tornar a executar el Cydia i fer la cerca i la posterior instalació del Yellowsn0w.

yellowsn0w iphone cydia

Finalment torneu al menú principal de Cydia, sortiu, i reiniceu l’iPhone 3G (amb la targeta SIM ficada!)

Si tot ha anat bé, un cop reiniciat veureu el nom de l’operadora, en cas que no sigui així, traieu la SIM, torneu-la a posar i espereu uns segons.

En el moment de crear aquest article la versió de Yellowsn0w és la 0.9.1 i encara està en fase beta.

Tal i com us explicava a l’inici d’aquest post, convé que accediu al bloc de Dev-Team per estar al dia de les darreres actualitzacions, comentaris i advertències.