iPad2 versus iPad1

Aquesta és una entrada convidada d’en Dani Gaya

Amb aquesta entrada explicaré la meva experiència amb la nova joguina: l’ipad2.

Primer una petita introducció. Porto temps donat-li voltes a quina configuració ha de ser la meva, fins ara feia servir un iMac (compartit amb la meva parella) un Mac mini que faig servir de multimèdia insta?lat a la sala d’estar, i de mobilitat feia servir un iPad que va substituir un MacBook. En aquest punt portava temps donant voltes si abandonar iPad i tornar a MacBook o fins i tot MacBook Air.

Al final com ja conec els pros i contres de l’iPad i tenint en compte que s’ha rebaixat el pes de l’aparell en 100 grs. m’he decidit per continuar amb iPad2.

No vull fer una entrada tècnica, ni comparativa amb tots aquestes tablets Android que són meravelloses, però que no existeixen, simplement són uns petits comentaris de percepció d’un usuari que ja feia servir un iPad.

De les novetats externes, ja he comentat la reducció de pes és molt significativa i es nota d’entrada i ja no diguem si el portes al damunt tot el dia, l’altre novetat és la forma del derrere, ara és amb punt rodó, el que fa molt mes còmode agafar-lo, no tens la sensació que et vagi a relliscar.

Un cop treballes amb ell, la velocitat amb que s’obren les aplicacions és molt gran fins i tot si no tens cura d’anar tancant les aplicacions, el que atribueixo al augment de la RAM i el doble nucli de processador.

Sobre la gràfica no l’he provada amb jocs, però sé que obrint revistes en pdf, abans em trobava amb alguna dificultat i ara s’han obert perfectament.

Respecte les càmeres, doncs que voleu que us digui, un cop tens el trasto entre les mans, el que veus és que per vídeo-conferència la del davant la acabaràs fent servir, però la del derrere serà la gran oblidada, trobo mes còmode grabar amb iPhone i traspassar a l’iPad.

Menció especial pels dos nous programes: el Garageband (que en Ludo, ja n’ha fet una entrada) i l’actualització de l’iMovie. Pel poc que he provat aquest dies, les possibilitats són molt grans.

La funda, de moment no he notat que pugui ratllar la pantalla, que la netegi tal com van dir a la presentació, ja és una altra cosa. Potser sí que ho fa una miqueta, però acaben quedant unes ratlles de brutícia tàctil, per las bandes on es doblega, que és la part que no toca la pantalla. Això sí, cal vigilar on es posa l’iPad, doncs la part interna es la que després toca la taula o la superfície on el deixeu.