iPad Robat - recuperació mossos

L’inspector Jordi Garcia, cap de la comissaria de Sants-Montjuïc, ens explica els fets esdevinguts a primers de Juny que els han permès recuperar un iPad robat i detenir al presumpte lladre en menys d’una setmana. Us relatem els fets de forma cronològica.

2 de Juny

A la recepció d’un hotel conegut del barri de Sants a Barcelona, un pilot de línia aèria internacional està efectuant el pagament de sortida en el mostrador. Té a les mans el seu iPhone i la cartera. Ha deixat desatesa la bossa de ma on duu un iPad 2, un iPod, documentació i diners, uns prismàtics i uns auriculars de qualitat.

La bossa és robada per un lladre en el mateix “hall” de l’Hotel.

Quan el pilot se n’adona ho explica a recepció que li aconsellen que faci immediatament la denúncia. El pilot no disposa de temps, ha d’agafar l’avió en poca estona. Pensa fer-la en pocs dies quan torni a pernoctar a Barcelona.

4 de Juny

El pilot de la història, recordem, conserva el seu iPhone i dos dies més tard del robatori comencen a aparèixer fotos estranyes en el seu “rodet” de la càmera sincronitzat entre tots els seus dispositius gràcies al servei d’iCloud d’Apple.

Al principi creu que és un error, però al fixar-se se n’adona que provenen del seu iPad robat. A les fotos es veu un home en una habitació d’un pis amb mobles i objectes al fons.

Les fotografies tenen dia i hora i estan geolocalitzades.

El pilot, sospitant que tenen a veure amb el presumpte lladre del seu iPad, envia les fotos als Mosssos d’Esquadra.

5-6 de Juny

La policia rep les fotos i immediatament reconeix l’home de la foto com un lladre habitual ja fitxat, però no poden fer res. No hi ha denúncia.

8 de Juny

Per fi el pilot ha tornat a Barcelona i, a primera hora, va a la comissaria de Sants-Montjuïc, la de la zona on va passar el robatori de l’hotel, i fa la denuncia.

Els mossos ja vigilaven la zona per on el presumpte lladre es movia, el tenen localitzat. Un cop feta la denuncia el detenen immediatament.

Entre tant van al jutge per demanar una ordre d’entrada i registre de domicili. Aporten les fotografies enviades pel pilot on, a banda de la prova material de que han estat fetes amb l’iPad robat, a l’habitació es veuen altres objectes que els Mossos identifiquen com a fruit d’altres robatoris a turistes no resolts.

El jutge signa l’ordre i la policia entra en el domicili del presumpte lladre.

A banda de les pertinències furtades al pilot, recuperen objectes robats que permeten resoldre altres 13 casos de furts denunciats pero pendents i localitzen un objecte identificat com a provinent d’un delicte de robatori amb violència i intimidació (fet amb una navalla).

9-10 de Juny

El detingut passa a disposició judicial i els objectes robats, iPad inclòs, resten retinguts temporalment en dipòsit com a prova de judici. Un cop investigats els objectes es poden recuperar fent una sol·licitud, no cal que s’esperi a judici sempre i quan es doni la corresponent autorització.

El pilot va fer un escrit de felicitació per l’actuació ràpida dels agents en aquest cas.

Conclusions

No sempre serà tan senzill, però una de les conclusions que en podem abstreure és que si vols recuperar allò que t’han robat cal fer la denúncia.

FOTO: Cedida pel departament de Comunicació dels Mossos d’Esquadra