Doncs gràcies a en whadics, que és a San Francisco estudiant, tenim un review del iPad i una entrada convidada personalitzada per a mossegalapoma.

L’iPad, primeres impressions

Com bé sabeu, ahir dia 3 d’abril va sortir a la venda l’iPad als Estats Units. Avui, desprès d’haver estat “jugant” durant unes 10 hores amb el dispositiu, us faig un breu resum de les meves primeres impressions referents a la qualitat i usabilitat d’aquest “producte màgic i revolucionari”.

D’altre banda,  també us faig arribar diversos vídeos on es mostra l’obertura de la caixa i un recorregut bàsic i banal a través de les principals aplicacions del dispositiu.

Obrint la caixa

Com de costum, Apple cuida fins al mes mínim detall la presentació dels seus productes, i en el cas de l’iPad no podia ser menys. El dispositiu està perfectament presentat dins d’una caixa, d’una mida un pel més gran que l’iPad. Tan bon punt l’obrim, visualitzem a través d’un plàstic transparent la nova creació d’Apple.

Situada en un extrem, una mini pestanya de plàstic ens ajuda a treure el dispositiu de la caixa, donat que està ben subjectat per la mateixa. Sota hi trobem el cable per connectar-lo a l’ordinador, un endoll per connectar-lo a la corrent i una petita carpeta amb una guia d’ús del dispositiu, una de seguretat i dues enganxines de la poma.

Engegant per primera vegada l’iPad

Tan bon punt l’encenem, ens veiem obligats a connectar-lo a l’ordinador per dur a terme la configuració del dispositiu a través de l’iTunes 9.1.

Al connectar-lo, ens pregunta si el volem registrar i posteriorment li hem d’assignar un nom per tal de finalitzar la configuració bàsica del mateix. A partir d’aquest moment podem sincronitzar música, fotos, contactes, calendari, …, tal I com ho fem amb iPod o l’iPhone.

Wow

Els primers minuts trastejant amb l’iPad són en línies generals GENIALS. Es com tindre un iPhone gegant a les mans, però ràpidament te’n dones compte de que no és exactament el mateix.

Visualment, és molt similar, extremadament similar, però a partir del moment en que obres les aplicacions el tema canvia. Totes les que venen per defecte, estan adaptades al dispositiu. Les interfícies de les mateixes són molt simples i intuïtives i en pocs segons tens la sensació de que has estat utilitzant el dispositiu durant anys.

La pantalla té una resolució de 1024 x 768 px i tan les imatges com el vídeo tenen un contrast i uns colors vius i agradables.

Donat que la pantalla porta una filtre per reduir les empremtes dactilars, hi ha un petit augment de la fricció i d’entrada es fa estrany si venim d’un dispositiu com l’iPod Touch o l’iPhone. És com si costés més lliscar els dits per la superfície del dispositiu.

L’altaveu que porta incorporat deixarà sorprès a més d’un/a, ja que té un so amb una qualitat molt acceptable donades les característiques del dispositiu.

És o no imprescindible?

Aquesta és una pregunta relativa i condicionada totalment a l’us que cadascú li vol donar al dispositiu. Personalment considero que l’única pega es la mancança de la càmera, ja que tindre-la integrada suposaria poder utilitzar el dispositiu per videoconferència.

A nivell de proba he instal·lat la versió d’Skype de l’iPhone i he realitzat una trucada, l’àudio funciona perfectament, però la impossibilitat de poder transferir vídeo o rebre’l (de moment) deixa bastant que desitjar.

Personalment, penso que un dispositiu fàcil d’utilitzar com aquest, a part de pel “jovent”, pot ser genial per persones grans o gent no tan gran que no té ganes d’obrir un ordinador o d’ aprendre com funciona. A part, com s’ha dit i redit, les possibilitats de l’iPad no resideixen en el que Apple ens ven sinó en el que les terceres empreses crearan pel mateix.

Jo em plantejo utilitzar el dispositiu com a eina d’entreteniment. Per consultar el mail o la xarxa sense necessitat d’encendre el mac i esperar a que tot s’iniciï, amb l’avantatge de que ho podré fer des de qualsevol punt de la casa de forma molt més portable que si traginés un portàtil. També m’anirà genial per portar amunt i avall tant el meu portafolis (vídeos i imatges) com presentacions realitzades amb el Keynote.

Per mi no es imprescindible (de moment), però estic segur que a mesura que li vagi trobant més utilitats acabarà formant part del meu dia a dia.

Nota addicional

Durant les pròximes hores acabaré de penjar vídeos on he enregistrat el meu primer contacte amb les aplicacions de l’iPad, la qualitat no és gaire òptima, motiu pel qual si teniu qualsevol dubte, consulta o voleu que faci algun vídeo mostrant quelcom específic, no us ho penseu dos vegades i feu-me la consulta!

Vídeos relacionats amb aquest review, fets també per en whadics:

Com funciona el iBooks:

Unboxing i primeres impressions: