iPad

En Dani Gaya, a rel d’un debat que vàrem tenir dins del wave de preparació del guió del podcast, va fer aquesta reflexió sobre l’iPad, i hem volgut traslladar-la en forma d’entrada al blog.

Perquè vull un portàtil quan el faig servir de portàtil:

De primer, dir que treballo com a Director Financer, per tant la meva feina es d’oficina i sempre davant d’ordinador (portàtil i d’empresa), això vol dir que, a casa, l’ordinador per ús personal només hi ha això, temes d’oci i personals.

iPad

Tenint en compte aquesta premissa, he pensat perquè vull un ordenador portàtil en el seu mode portàtil (dur-lo amunt i avall) o almenys què en feia fins ara:

  • navegar per Internet
  • escoltar musica, veure vídeos
  • mail
  • back up de les fotos que faig amb la càmera
  • algun cop connectar-me per VPN a la feina
  • contacte social (FB, Twitter, etc)

Quan estic fora de casa, no tinc el mono de començar a retocar fotos, a fer muntatges amb l’iMovie i coses que necessitin producció.

Per tant sempre busco que el portàtil a comprar sigui el més petit i lleuger possible… crec que seria un usuari ideal pels netbooks – però acostumen a anar amb Windows – 🙂

L’altre funcionalitat que busco es que tinguin bona connectivitat, això avui en dia ja es un clàssic, tots els ordinadors tenen bona connectivitat, tots?, no si no estàs en una zona wifi no tenen connectivitat. Només alguns porten integrada la opció de portar 3g.

En cas contrari t’has de fer amb dispositius tipus MiFi, o llapisos usb de connexió 3g (d’aquests en tinc un doncs el portàtil el faig servir principalment a dos llocs: un on estiuejo que no tinc cobertura WiFi i l’altre, per qüestions familiars, quan em toca estar un cop a l’any als USA, i m’és molt còmode allà fer servir connexió 3g).

També, en altres circumstàncies, com és el cas de casa els sogres on no tinc wifi, o als aeroports on sovint la wifi és de pagament i fora del país fer servir el tethering és massa car.

iPad

Com a conclusió: estic veient que el nou dispositiu de Apple, l’iPad, em servirà. Com a dispositiu reuneix el que busco, petit, poc pes, amb connexió mòbil (optaré pel wifi + 3g) i pel que estic llegint (crònica del Joan a mossegalapoma inclosa) podré fer-ne l’ús que fins ara estava fent amb el Macbook.