[poll id=”7″]

Des l’arribada de Lion als nostres escriptoris, o fins i tot abans, hem estat veient una progressiva transformació del Mac OS X cap a formes que ens recorden a l’entorn iOS.

El canvi d’aspecte i funcionament de certes parts del sistema operatiu i d’aplicacions de tercers és notable, i ens recorda l’ús de l’iPhone o l’iPad.

Ja en fase beta descobríem el look&feel de “LaunchPad”, o la nova forma com Lion proposa localitzar i llançar aplicacions, i que, personalment, no faig servir mai.

Lion Louchpad

No és l’únic exemple dins el sistema operatiu o les aplicacions bàsiques. També ho haureu observat a Mail, iCal o Address Book, per posar uns exemples.

Si cerquem exemples fora dels esmentats també trobem aplicacions de tercers que adapten aspecte i funcionament com si estiguéssim a l’iPad. Un exemple és l’aplicació Reeder (client RSS), que tot i la meva resistència a fer-la servir substituint el tan estimat NetNewsWire, li reconec el bon funcionament i l’agradable interfície.

Captura de pantalla de Reeder

Voleu més exemples d’aplicacions? Una que ha presentat Apple fa pocs dies, la Utilitat Airport:

Nova Airport Utility

Aquest canvi no és només estètic, també afecta a la forma de programar les aplicacions.

En aquest interessant article de John Siracusa a Ars Technica ja apuntava, revisant la beta de Lion, els grans canvis que caldria aplicar en la forma com els desenvolupadors fan les aplicacions. I ho feia apuntant tres aspectes fonamentals: la seguretat, l’ús de Sandboxing (Apple obliga a les Apps de la Mac App Store a fer servir aquesta tecnologia de seguretat) i la separació dels privilegis.

Segur que els desenvolupadors tindran coses a dir, però jo avui pregunto, com a usuari, si: t’agrada aquesta iOS-ificació del Mac?. Tens al principi i al lateral l’enquesta i pots afegir el teu punt de vista als comentaris.

En parlarem de tot això al podcast 104 el proper dijous 16 de Febrer.

Més informació en aquest article de MacStories

Tweet