ios6

La setmana vinent, el dia 11, comença la conferència anual per desenvolupadors que organitza Apple i entre les novetats esperades estarà l’actualització del sistema operatiu dels nostres iPhones/iPads/iPods: iOS 6

Destriant entre la marea de rumors que ens acompanyen aquests dies hem volgut abstreure la següent funcionalitat:

SIRI:

Siri arriba a l’iPad a la versió 6 i, en conjunció a la prevista obertura de l’API de Siri a tercers, confirma l’aposta d’Apple pel seu sistema d’assistent de veu.

No està clar que tot plegat arribi junt, però és un pas lògic per Apple.

Samuel Iglesias ha escrit un interessant article sobre l’API de Siri i ens ensenya els exemples d’integració amb “Find my Friends” o amb la web de la prestigiosa pàgina/cadena d’esports ESPN.

Re-escriptura de les Apps natives d’iOS:

Fa temps que ho anem comentant que a l’iOS li cal un canvi de “look” i una evolució evident de les aplicacions. No és que les aplicacions no funcionin, és que ja ens resulten avorrides.

Sembla que Apple re-escriurà algunes de les aplicacions natives per iOS: el correu, la missatgeria, mapes, càmera…

Alguns rumors ja fa temps apunten al canvi substancial de l’aplicació de mapes, totalment renovada, a l’igual que l’aplicació de gestió de fotografies i de la càmera.

I, potser el que pugui resultar més sorprenent, s’espera algun canvi en la gestió de les aplicacions en segon pla.

Més integració amb Facebook:

Ja ho va insinuar Tim Cook, el director general d’Apple, durant les entrevistes que li han fet al D10 de “All Things Digital”, on afirmava les bones relacions de l’empresa de la poma amb la companyia de Mark Zuckerberg, en plena lluna de mel ell i les respectives companyies.

De les novetats per l’iOS 6 i de la resta de novetats que esperem veure al WWDC2012 de la propera setmana en parlarem en detall al Podcast 120 aquest dijous. I tu que n’esperes?