Compatibilitat iOS 6

La nova versió del sistema operatiu de l’iPhone, iPad i iPod Touch arribarà a la tardor. Però ahir Apple, a la WWDC, va presentar-ne les novetats i ja va distribuir la primera versió beta per a desenvolupadors.

Pel que han presentat fins ara hi ha interessants millores, però cap canvi radical. Ni una renovada interfície, cosa que reclamem alguns de fa temps avorrits de la clàssica aparença.

El nou i0S 6 funcionarà en els dispositius que veieu a la imatge superior.

En destaquem alguns punts:

maps a l'ios 6 Mapes:

Aquest canvi, avançat feia algunes setmanes al podcast, significa que Apple abandona Google Maps com a suport de la seva Apps de mapes i n’afegeix una de pròpia, transformat una aplicació de lectura de mapes, en una App amb perspectives 3D, trànsit en temps real, fotografies en 3D interactives amb zoom i rotació de llocs turístics i emblemàtics i Siri!

Trànsit

Hem d’esperar a veure els resultats, però si la part de trànsit funciona bé, els mapes són bons i amb la integració amb Siri, molt hauran de millorar i baixar de preu Apps com TomTom per a tenir mercat dins iOS.

Siri a l'ios 6 Siri:

Apple aposta per Siri, ampliant-ne dispositius (arriba a l’iPad 3 i, qui sap, si al Mac) i idiomes (confirmat l’espanyol tot i que, molt en temo, pel català haurem d’esperar anys).

La gràcia de Siri és la possibilitat de fer-la servir per aplicacions de tercers, per això Apple amplia l’API i far una tasca de divulgació important assignant a Siri i a la seva tecnologia, molt espai a la WWDC d’enguany, per a parlar amb els desenvolupadors i, els resultats de tot això, els veurem de seguida que arribi iOS 6.

passbook a l'ios 6 Passbook:

Nova aplicació base d’iOS que dota als iPhones d’un instrument de registre i pagament convertint-se en un estàndard per a transaccions amb cupons, tiquets, targetes d’embarcament i targetes de fidelització, entre altres usos.

És una proposta interessant per al comerç i les transaccions electròniques en el mòbil que caldrà veure el nivell d’acceptació.

Aprofitem una imatge que ha pujat l’amic #mossegui @igress88 a Twitter per a mostrar-vos quin aspecte té:

Passbook

A banda de les novetats anteriors, Apple va fer demostracions de FaceTime, que ara podrà funcionar en xarxes 3G/4G, canvis a l’App de Mail i la possibilitat, entre d’altres, d’agafar la trucada directament des de la pantalla d’inici i marca com a “trucar més tard”, fent que l’iPhone t’avisi.