De fa pocs dies ja tenim disponible la versió 4.3 del iOS tant per iPhone com per iPad i, principalment a Twitter, molts #mosseguis heu anat comentant com us ha anat l’actualització.

He volgut fer aquesta entrada primer per a recollir les novetats i segon per comentar algunes incidències.

Novetats de la 4.3

Personal HotSpot

El primer que vull destacar és el “Personal HotSpot” o, el que és el mateix, la possibilitat de compartir internet via WiFi des de l’iPhone4 a altres dispositius de qualsevol tipus (fins a 3).

L’h provat tant amb el MacBook Pro i amb l’iPad amb molt bons resultats. Tingueu present que l’iPhone, per permetre la connexió via WiFi d’un dispositiu extern, talla la pròpia connexió WiFi i commuta a 3G.

La prova amb l’iPad ha permès visualitzar sense interrupcions els vídeos de la BBC News.

Quan l’iPad està connectat a Internet via iPhone HotSpot apareix un símbol nou d’enllaç. En canvi al MacBook Pro el símbol de connexió és el clàssic de la connexió WiFi de l’Airport.

Ara mateix, per completar les proves i avaluar la velocitat, estic treballant amb el Mac i amb l’iPad tot connectat a Internet pel Personal HotSpot de l’iPhone i tot funcionant perfectament.

Personal HotSpot al iOS 4.3

Noteu que al prémer damunt la banda blava, a l’iPhone, que mostra les connexions establertes, salteu directament a la configuració de la compartició, en un estil similar al “SBSettings”.

iTunes Home Sharing

Sota una mateixa WiFi i unit tot per un comú Apple ID pots accedir a l’iTunes (a partir de la versió 10.2) del Mac des d’altres dispositius com l’iPhone o l’iPad, sense sincronitzar ni sense haver de transferir arxius.

Una demandada funcionalitat que, per habilitar-la correctament heu de:

Anar a l’iTunes, a preferències, opció compartir i activar “compartir la meva llibreria a la xarxa local

Itunes Home Sharing

Ara aneu a l’iPhone i/o l’iPad i entreu a Configuració, iPod i completeu les vostres dades de l’Apple ID a l’apartat “Compartir a casa”

iPad Home Sharing

A partir d’aquest moment des de l’iPhone o l’iPad, entrant a l’App Vídeos o iPod, veureu que us apareix una nova opció per accedir a l’espai compartit, és a dir, a tot el contingut original del vostre iTunes al Mac.

iPad – possible configurar el botó lateral

Des de la 4.3 a l’iPad podem configurar el comportament del botó lateral per a que faci de “mute” o bé bloquegi la rotació de la pantalla.

Botó lateral de l'iPad

Per fixar el compartament, aneu a Configuració, General i determineu-ho a l’apartat “Usar interruptor lateral per a:”

Configurar botó lateral de l'iPad

Altres millores: AirPlay, Safari…

L’accés dins la configuració a compartir internet, gestionar les notificacions i activar el servei de localització ha canviat. Ara el trobem com a opcions individuals més a mà i, en el cas notificacions i localitzacions podem activar/desactivar totes de forma global o gestionar-ho de forma individual.

Pel que fa a les millores de Safari, que segons comenta Apple afecten principalment a la velocitat d’execució del motor Javascript, no he notat massa diferència; i pel que fa a AirPlay no he pogut fer proves al no disposar de l’AppleTV2.

Incidències

En @Ricardsole comentava que algunes opcions de l’App Store han perdut el català, altres com l’amic Ivan Tortosa no li funcionava Safari (va haver de restaurar-ho un parell de cops) i finalment alguns també es van queixar que el “Personal HotSpot” no funcionava amb Vodafone.

Un altre aspecte criticat pels #mosseguis ha estat la no possibilitat de fer servir el “Personal HotSpot” en iPhones 3GS

I a vosaltres com us ha anat l’actualització?