Amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya.

mini Apples

mini Apples

Per fi ja hem tornat! Iniciem temporada, la 15, amb tertúlia sobre Apple a la primera part on parlem dels problemes de comunicació i credibilitat de l’empresa de Cupertino i de les possibles novetats que presentaran a la Keynote de dimarts vinent.

Segona part amb l’estrena de la secció sobre domòtica d’en Miquel Labòria.


PART 1:

Apple sembla una mica desorientada aquests dies:

  • Problemes de comunicació: Després d’anunciar que implantaria diferents sistemes en iOS, entre els que inclou l’anàlisi de fotografies a iCloud, per garantir la seguretat infantil, ara Apple recula i comenta que ho aparca uns mesos. L’anunci havia rebut moltes crítiques, tot i entendre que cal protegir als infants, la forma de comunicar les noves funcionalitats va preocupar per la vulneració de la privacitat. Notícia a 9to5mac.
  • Treballadors d’Apple l’acusen de hipòcrita: Tot i que la informació prové de “The Verge”, que semblen tenir una campanya contra Apple, el mitjà recull declaracions de diferents treballadors, queixant-se que, a la pràctica, es veuen obligats a lligar el seu Apple ID personal al compte de la feina. Diversos empleats d’Apple han denunciat que l’empresa no només no fa prou per a protegir la privacitat del seu personal, fins i tot, a voltes l’envaeix  al·ludint raons de seguretat.
  • Apple acomiada en Doug Field: el VP del projecte Apple Car, que provenia de Tesla, i que ara ha estat fitxat per Ford. El projecte Titan, el nom intern d’aquest projecte que ja porta anys generant rumors dins Cupertino i que estaria associat a la conducció autònoma de vehicles.
  • Keynote iPhone 13 i més: Apple ja ha enviat l’anunci oficial de la propera Keynote per dimarts 14 de Setembre on, entre d’altres novetats, es presentarà el nou iPhone 13, i noves versions d’Apple Watch i AirPods. No sembla que hi hagi massa entusiasme. 


PART 2:

Domòtica amb en Miquel Labòria.

Ens complau força inaugurar aquesta nova secció recurrent sobre domòtica, conduïda per l’amic Miquel Labòria, i on anirem parlant i aprofundint en el món de gestió de dispositius connectats a la nostra llar. 

En aquesta primera entrega repassarem els aspectes més bàsics, parlarem dels tipus de sistemes domòtics existents, i donarem una orientació de per on començar.


Propostes Mosseguis:

  • (Eduard Pertíñez – Plaques Solars) (fruit d’una conversa al grup de Telegram de mossegalapoma) Si no tinc mal entès, el rendiment màxim actual està molt a prop del rendiment màxim teòric. El tema és que per fer una placa solar, el que fas és posar una capa d’un material que “s’excita” quan rep fotons. Aquest material només s’excita amb els fotons d’un color determinat. És a dir, teòricament no pots fer que un material s’exciti amb el rang de freqüències vermelles i a la vegada amb el rang de freqüències blaves. O un o l’altre. Per això es considerava que el límit teòric es trobava molt a prop del límit pràctic. Ara bé, no fa gaire algú va descobrir un material que s’excitava amb les freqüències grogues mentre era transparent a les vermelles. D’aquesta manera es va crear la primera placa solar de doble capa, amb la que es va poder elevar el màxim teòric d’eficiència de les plaques. Vídeo de “Just have a Think
  • (Tomàs Manzanares – Pagaments Apple Pay) En el podcast diari d’Applesfera “Loop Infinito”, a l’episodi d’avui 8 de Setembre, en Javier Lacort advertia d’una condició, sobre els pagaments en targeta i d’Apple Pay que no tenia en el radar, i és important. Sempre que vulgueu gestionar una devolució pagada amb targeta física, Apple Pay a l’iPhone o a l’Apple Watch i vulgueu fer una devolució, haureu de passar en el terminal de l’establiment el mateix dispositiu que hàgiu utilitzat en el pagament. No es pot intercanviar. Si heu pagat amb l’Apple Watch heu de passar l’Apple Watch de nou per a que us abonin la devolució ja que, malgrat tot pengi del mateix número de targeta, la transacció registrada recull nro de targeta + id de dispositiu.