Mapa d'iClarified

Amb la quantitat de models ja existents d’iPhone i la més gran quantitat d’eines existents per desbloquejar-los i fer-lis el jailbreak, al final, tots anem una mica perduts.

Per sort la gent d’iClarified ha fet un mapa genial sobre cada model i cada eina que et pot ajudar a trobar la solució ideal per cada cas.

Aclarim abans, però, dos conceptes, per als nous usuaris del telèfon d’Apple.

Jailbreak: Procés pel qual s’accedeix a la rel de fitxers de sistema de l’iPhone i que permet instal·lar aplicacions de tercers, no oficials (és a dir, no presents a l’App Store). Quan a un iPhone se li fa el jailbreak ens apareixen dues noves aplicacions instal·ladores d’altres: Cydia i Icy.

Desbloqueig (unlock en anglès): Procés pel qual podem fer servir una tarja SIM de qualsevol operadora i no només la d’aquella o aquelles amb les que Apple ha arribat a un acord segons l’indret on vivim. A efectes pràctics ens permet escollir operadora.

Proveu l’enllaç de l’inici a iClarified!

Una nota final per als nous usuaris d’un iPhone 3GS. De moment no es sap com i quan es podrà fer-li el jailbreak a aquest nou model. Pel que fa al desbloqueig (unlock) tot apunta a que UltraSn0w (una futura eina que traurà la gent de Dev-Team, però que encara no està disponible) permetrà desbloquejar-lo.

La meva experiència amb el jailbreak i el desbloqueig de la 3.0

iPhone 3.0

Com segur ja sabeu jo tinc un iPhone original (el 2G) i porto fent-li el jailbreak i el desbloqueig des del primer dia.

Mai abans m’havia trobat amb tants problemes com aquest cop amb la 3.0. Per això vaig a explicar la meva experiència, a grans trets, per si us pot ajudar.

Al final m’ha calgut fer-li 3 cops el jaibreak i el unlock al meu iPhone per aconseguir que funcionés amb la 3.0.

En primer lloc vaig tirar de PwnageTools. En principi semblava tot ok, però el telèfon, tot i actiu amb la meva operadora (Yoigo) no era capaç d’acceptar moltes trucades entrants enviant-les a la bústia tot i que el telèfon estava actiu i connectat.

També vaig notar la desaparició aleatòria de la barra del menú superior, problema que vaig acabar d’assignar a WinterBoard (aplicació que vaig instal·lar via Cydia i que permet la personalització de l’aparell), o el nul funcionament de Backgrounder.

Igualment vaig notar que Cydia anava molt lenta per carregar-se i per carregar aplicacions.

Amb aquests antecedents vaig decidir tornar a fer tot el procés però aquest cop fent servir el RedSn0w. El resultat va ser un iPhone amb només aplicacions oficials de l’App Store però sense cap aplicació original d’Apple (no podia trucar, ni fer servir l’iPod…), a més em va costar suor i esforços fer entrar l’iPhone en mode DFU un altre cop.

Possiblement el problema amb ResSn0w va ser culpa meva, per impaciència, al no deixar-lo prou temps per acabar de fer tots els processos.

Total que finalment, un cop aconseguit possar l’iPhone en mode DFU, vaig tornar a fer tot el procés, de nou, amb les PwnageTools i, aquest cop, sembla que sí, que el telèfon accepta trucades i funciona estable.

No he gosat, però, afegir-li cap de les meves aplicacions habituals via Cydia, en espera que passin uns dies i aquestes treguin noves versions que evitin fallades de l’aparell.

Com us ha anat a vosaltres?