macbook air

Doncs sí, noies i nois, l’aire pren forma d’aquest impressionant aparell denominat MacBook Air.

Macbook air 2

Possiblement ha estat el més interessant de la keynote d’avui que, com totes les keynotes generà molta expectació per acabar només acomplint certs objectius, els que l’Steve Jobs vol, deixant coses en el tinter per a properes entregues i continuar, així, remenant l’acció.

Gracies a tots els que us heu unit a la sala de Xat. Ha estat realment molt divertit seguir la keynote en companyia. El Ludo i un servidor hem rigut força. Ja ens escoltareu en el podcast 15 que sortirà en breu.

Està clar que el “delivering contents”, és a dir, fer de canal per a servir continguts als usuaris (no crear-los, que d’això s’encarreguen altres) és i encara ho serà més una de les claus econòmiques de la futura Apple. D’aquí que aparegui una revitaminada Apple TV directament connectada a un iTunes que permetrà el lloguer de pelis i possiblement series (no disponible a Europa fins a final de 2008) i no només la compra com fins ara.

Apple TV

L’oferta de lloguer de pel·lícules i series és la puntada final al vídeo-club clàssic (ja tocat de mort fa temps) però, el que és més important, entra de ple en competència amb un espectre del mercat que, com a mínim als Estats Units, estava ocupat per altres productes (TiVo, etc…).

Per cert, software capturador de les pelis llogades és un magnífic chupa-chup pels hackers, no? Si no, al temps…

Time Capsule és igualment un producte innovador que incorpora una estació base airport 802,11n + un disc dur de 500GB o 1TB i que permet la còpia mitjançant wifi (sense fils) del back-up aportat per Time Machine de Leopard. Tan lògic com senzill i, un altre cop, un nou producte “tot-en-1”.

Time Capsule

Noves aplicacions per l’iPhone Touch i per l’iPhone, amb la ja esperada actualització de firmware 1.1.3 on, destaca, la possibilitat de localització dins del Google Maps gracies a la triangulació de les “cells” de les antenes telefòniques, però cap paraula del 3G.

Aquest és un anàlisi ràpid de la keynote d’avui que segur anirem comentant i aprofundint en properes entregues.