Crec que és la primera entrada que escric aquesta temporada i aprofitant que en Tomàs està molt actiu darrerament cobrint novetats des del bloc i desde Twitter (seguiu @mossegalapoma ! ) inauguro una nova série d’entrades que anomenaré Històries Lúdiques. En aquesta sèrie us explicaré històries que tenen part de cert, part, i que em fa il.lusió contar. Aixi doncs ataco la primera: El Bor de l’Hernan.
Bor

L’Hernan va ser el meu primer cap (o “jefe”), de fet ha estat l’única persona que he considerat el meu “jefe”, ja que després vaig passar a ser freelance, empresari i, fins a l’actualitat, acadèmic que va a la seva bola. Però vaig “servir” gairebé un any a les ordres de l’Hernan en una petita empresa al carrer San Elies. L’Hernan éra un home molt intel.ligent, que havia viscut molt i per tot arreu, i com a bon argentí explicava històries de les seves vivències, que resultaven molt interessants la primera vegada. L’Hernan em va fer pencar moltissim i vaig aprendre molt amb ell, dels seus encerts i els seus errors ( i entre altres coses a torejar-lo ). A ell li he d’agrair que m’intoduís en el món de les TIC aplicades a la educació, el seu costum d’escoltar totes les meves idees esbojarrades i el donarme temps (al més pue estil Google) a treballar en elles – per a gran benefici de la seva empresa.

En un viatge que vam fer plegats a Madrid, el primer cop que hi vaig anar, fet un dinar impressionant en un asador argentí l’Hernàn em va explicar el secret del seu èxit professional: El Bor. El Bor?

El Bor

L’Hernan era doctor en Química. Quan ell va començar a fer recerca tothom feia recerca en la química del clor (petroquímica), el fósfor, sofre i sobetot el nitrògen. Aquests elements i els seus compostos derivats tenien i tenen múltiple aplicacions en la indústria i la agricultura. Tots els laboratoris i recercaires treballaven i publicaven com a bojos sobre aquestes temàtiques. Però l’Hernan va descobrir que hi ha un element anomenat Bor (recordeu allò de Bor, Alumini, Gali Indi i Tali de la taula periòdica?)

El Bor, pobrissó, no té massa usos, perè en té alguns. L’Hernàn es va especialitzar en el Bor, i va esdevenir una de les persones de referència en el Bor a sud amèrica (bé, segons ell era LA persona de referència, pero segurament exagerava). Ser un especialista en un tema minoritari que la gran majoria havia menytingut li va suposar un factor importantíssim en la seva carrera professional.

Desde llavors he estat cercant el Bor en la meva vida professional. Per exemple, poc després que l’Hernan ens va deixar víctima d’un cancer fulminant, vaig apostar per Java quan encara no suportava accés a base de dades i el vaig abandonar quan tothom va pujar al carro 5 anys més tard. Java ja no era Bor havia esdevingut el Nitrògen.

Ahir en Rai i en Pigui m’explicaven que en el Google Dev Fest ( Rai, ens deus una entrada), la sala on es presentaven els temes d’Android estaba a rebentar. Ja fa temps que tinc clar que el desenvolupament per a Andròmines i iParatus no és pas el Bor. Però segurament que hi ha coses més interessants en la vinya visrtual del senyor que pertanyen a la familia del Bor. Les sabrem trobar?