netflix_rate

Pels qui ens agrada el catàleg original de Netflix USA sense “capar” o accedir a altres serveis com HBO Now o Amazon Prime, ens cal un servei intermediari via VPN o per canvi de DNS’s.

En aquest article, actualitzat a novembre de 2015, parlem del servei SmartyDNS que ens permet accedir a serveis d’streaming de pelis o vídeos com si estiguéssim a Estats Units o UK. Aquí ho expliquem indicant els senzills passos per configurar-ho:

  1. Disposar d’un servei de DNS’s que faci passar la nostra IP com si estigués als Estats Units.
  2. Modificar els paràmetres del dispositiu o del router pel que fa a les DNS’s
  3. Una VISA operativa internacionalment
  4. Una subscripció a Netflix

1. Obtenir les DNS’s

Tot i que a Internet pots trobar serveis de DNS’s fins i tot gratuïts el meu consell és fer servir un servei de pagament estable, ràpid i fiable. En aquest punt seguim els consells de l’amic Carles Caño a Chromcastando que recomana SmartyDNS.

SmartyDNS té un cost mensual d’uns 4 € (si fas el pagament anual et surt per uns 2 € al mes, un 53% de descompte, i sovint trobaràs ofertes puntuals així com un període de prova gratuït)

SmartyDNS necessita la nostra IP pública, subministrada pel nostre proveïdor d’accés a Internet, que afegeix a la seva llista d’IP’s autoritzades i que transforma en una IP d’Estats Units o UK (hi ha més països).

smartydns_passos

Un cop obtinguis les DNS’s caldrà afegir-les a la configuració de xarxa del Mac, iPhone, iPad o qualsevol altra dispositiu, de forma manual i individualitzada o bé canviar-ho en el router de casa i així serveix per a tots els dispositius connectats per cable o WiFi.

Tingues en compte que la teva IP pública pot canviar cada cert temps (dies o setmanes) i que et tocarà obtenir les noves o canviar-les als dispositius o router cada tant.

2. Canviar les DNS’s

Com he comentat, un cop obtingudes les noves DNS’s des del servei SmartyDNS toca canviar-les al nostre sistema.

Ho podem fer de forma individual per a cada dispositiu i SmartyDNS disposa d’una guia detallada per a cadascun (Mac, Windows, iPhone, iPad, AppleTV, etc)

Jo proposo una solució més còmoda, modificant les DNS’s directament del router, sempre i quan no tinguis a casa serveis de TV, cable o similars contractats al teu proveïdor d’Internet.

ADVERTÈNCIA: Anota les DNS’s actuals, subministrades pel teu proveïdor d’Internet, abans de fer qualsevol canvi, per si cal tornar a la situació anterior

La majoria de routers domèstics permeten l’accés d’administrador des del navegador apuntant a l’adreça “http://192.168.1.1” o “http://192.168.1.124“.

Preferiblement accediu des del navegador del Mac millor connectat directament al router per cable i no per WiFi (alguns models restringeixen l’accés d’administració només autoritzant des de cable).

Necessitaràs login i contrasenya d’administrador. La majoria de routers, per defecte, tenen com a login “admin” i com a contrasenya “1234”, “0000”, “1234admin” o “admin”. Com depèn bàsicament de la marca (i/o model) aquí haureu de fer una mica d’investigació. El més fàcil es cercar-ho a les famoses guies de la web ADSLzone. Les guies i tutorials per a les diferents accions a fer a cada router comencen sempre per les instruccions d’accés on s’explica el login i contrasenya per defecte.

Si no ho trobes només queda Google.

Un cop hagis accedit al router, vés a la configuració WAN i canvia les DNS primària i secundària per les subministrades a SmartyDNS. Desa els canvis i re-inicia el router.

router_dns

Torna a la web d’SmarytDNS i verifica que les noves DNS’s funcionen bé.

smartydns_validation

3. VISA operativa internacional

Tothom que tingui una VISA i que l’hagi fet servir a l’estranger pot subscriure’s a Netflix EUA o a d’altres serveis dels Estats Units.

Les VISA electron no sempre són vàlides per utilitzar-les fora de l’estat, per això convé que ho validis amb el teu banc si no l’has fet servir mai abans.

4. Subscriure’s a Netflix

netflix_main

Netflix regala 1 mes de prova gratuït i després el cost mensual del servei és a partir de 7,99 $ (cost en el moment d’escriure l’article en la modalitat d’streaming en definició estàndard) sense límit de streaming de sèries i pel·lícules. Totalment sota demanda i sense anuncis, i, com passa a Amazon, amb un gran servei associat de recomanacions que aprèn dels teus gustos i valoracions.

Access blocked websites

NOTA: Subscrivint-te a SmartyDNS des dels enllaços d’aquesta entrada ajudaràs a mantenir la nostra web i del podcast. Gràcies.