terminals

Gracies al nostre lector David (kinderbueno), que ens remetia una notícia apareguda ahir a “el Periódico”, veiem que Orange i Vodafone poden estar a les portes d’iniciar sendes campanyes de descomptes via tarifa plana de pack de trucades + accés a internet (límit 500Mb mensuals).

Està clar que el pastís dels continguts via mòbil amb 3G augmenta i les operadores volen el seu troç garantit.

Amb en David comentàvem si alguna de les esmentades operadores està darrera de l’iPhone a Espanya i si, d’alguna forma, la notícia dels descomptes pot tenir alguna relació amb un possible anunci imminent, aquesta setmana, de l’iPhone a l’Estat Espanyol.

Des que va aparèixer l’iPhone (ja fa molts i molts mesos) es va dir que MoviStar (alies la més cara) en faria la distribució, però de moment, ni distribució, ni iPhone ni res de res.

Una cosa és certa, però, sobre la possible aparició de l’iPhone i és que l’escenari de “mono-operadora” amb el que va nàixer i ha estat fins ara sembla estar canviant (possible cas a Itàlia), cosa que juga al nostre favor.

Com veiem, la passada setmana es va formalitzar la distribució de l’iPhone per a molts països europeus i de l’arc mediterrani. També a alguns llatinoamericans (on MoviStar te també molta implantació) i, la companyia de’n Zaplana, va quedar fora de joc en favor de “America Movil”.

Per tant, un bon consell, és no fer cas d’especulacions i esperar a notícies confirmades.

Entretant els terminals evolucionen, en part arrossegats per l’efecte iPhone.

RIM treu el BlackBerry Bold amb 3G. Nokia ja te al marcat el N95 i HTC treu el Touch Diamond (una estètica genial i una caca de sistema operatiu Windows Mobile).

blacberry bold Nokia N95 HTC Touch Diamond

Una de les darreres notícies-rumors de l’iPhone més interessants és la que publicava en Miquel fa només un parell de dies respecte a que la funció 3G ja estava dins el nou SDK.

A mi em fa pensar (i no massa a favor) el fet que la primera cosa real que veiem de l’iPhone 3G, sigui precisament com desconnectar aquesta funció, i, em temo, que el tema del consum de la bateria encara pot estar per acabar de resoldre…

En fi, el que sembla segur és que no trigarem gaire a veure notícies reals, cosa que, afortunadament acabarà amb els milions de rumors, o no.