growl

De ben segur que la majoria de vosaltres ja la coneixeu, però no volia passar per alt de fer-ne esment principalment per als nouvinguts al món de la poma.

Per als qui no la coneixeu, dir-vos que “Growl” és una petita i pràctica utilitat, que s’instal·la a la part de “Preferències del Sistema” i que es converteix en un gestor d’avisos o notificacions.

D’una banda disposa d’un ampli ventall de possibilitats de configuració en la presentació dels avisos (tipus d’avis, localització de finestres, estils, transparències, durada de l’avís, etc.) i, de l’altra, s’integra amb moltes, realment moltes, aplicacions que li passen al Growl la tasca de presentar els seus propis avisos.

Magnífic, doncs tornem a tenir una d’aquelles excel·lents aplicacions “tot en 1” que tant m’agraden i que són tant pràctiques per millorar la nostra productivitat.

Jo la faig servir constantment, de fet està arrancada quan inicies el sistema.

Alguns exemples:

Gràcies a hardware growler, per avisos de connexió, muntatge i desconnexió de dispositius tant de xarxa com firewire i usb.

hardware growl

També gràcies a growlmail per notificacions d’arribada d’Apple e-mails.

growl mail

i per les notificacions de descàrrega del Transmission, per l’iTunes, pel Adium, pel diccionari català, pel lector de notícies Vienna …. i així fins a més de 30 aplicacions habituals.

Us faig l’aposta a veure quants de vosaltres ja la feu servir, i a quants dels nous que la proveu ja no podreu viure sense ella.

No faré cap guia del growl, primer perquè és molt senzill de fer anar i segon perquè ja està feta.

Els senyors de macuarium la tenen publicada en format de miniguia pdf magníficament creada pel prolífic Marc Maset de MMV.

Podeu baixar-vos la darrera versió 0.7.6, que inclou molts complements. directament des d’aquí.