No tinc cap dubte, a nivell personal, que una de les TOP 10 novetats tecnològiques particulars d’enguany haurà estat Google Wave.

Amb tot el que té aquesta eina de nova, pionera, encara utilitzada per una minoria, i, on sovint, pels qui la usem, amb la sensació d’experiment caòtic i un xic descontrolat.

Quantes vegades no acabem davant d’un Wave, mirant-lo amb certa recança i sense saber si estem davant d’un xat, un Twitter o un Google Docs?

Malgrat això, Google Wave, ha vingut per quedar-se i per a revolucionar la forma de treballar en col·laboració a la xarxa.

Un exemple és la companyia líder en ERP’s, SAP, on sota el nom de “Gravity” i de la ma de l’equip de desenvolupament de SAP Research a Brisbane (Austràlia), ha creat un element de disseny de processos integrat amb Google Wave.

Gravity SAP

En el disseny i la implantació de SAP, basat com ja sabeu en els processos de negoci (BPM – Business Process Management) les eines de treball col·laboratiu són imprescindibles.

Gravity SAP

A “Gravity” el disseny del procés s’integra perfectament en el cos del Wave, on, al final del dibuix i les successives modificacions i correccions, el resultat pot ser exportat al repositori intern de SAP BPM.

Gravity SAP

Nosaltres no hem anat tant lluny, però fem servir els Waves per a treballar en conjunt els guions i idees de cada episodi del Podcast.

Per ajudar-nos a ser més productius, els moderem, esborrant tot allò que és conversa i soroll, endreçant i ordenant el que és contingut final de guió, i deixant 24 hores alguns comentaris creuats, per acabar esborrant-los si no són imprescindibles.

Més informació: Alexander Dreiling – Program Manager – SAP Australia