No tinc cap dubte, a nivell personal, que una de les TOP 10 novetats tecnològiques particulars d’enguany haurà estat Google Wave.
Amb tot el que té aquesta eina de nova, pionera, encara utilitzada per una minoria, i, on sovint, pels qui la usem, amb la sensació d’experiment caòtic i un xic descontrolat.
Quantes vegades no acabem davant d’un Wave, mirant-lo amb certa recança i sense saber si estem davant d’un xat, un Twitter o un Google Docs?
Malgrat això, Google Wave, ha vingut per quedar-se i per a revolucionar la forma de treballar en col·laboració a la xarxa.
Un exemple és la companyia líder en ERP’s, SAP, on sota el nom de “Gravity” i de la ma de l’equip de desenvolupament de SAP Research a Brisbane (Austràlia), ha creat un element de disseny de processos integrat amb Google Wave.
En el disseny i la implantació de SAP, basat com ja sabeu en els processos de negoci (BPM – Business Process Management) les eines de treball col·laboratiu són imprescindibles.
A “Gravity” el disseny del procés s’integra perfectament en el cos del Wave, on, al final del dibuix i les successives modificacions i correccions, el resultat pot ser exportat al repositori intern de SAP BPM.
Nosaltres no hem anat tant lluny, però fem servir els Waves per a treballar en conjunt els guions i idees de cada episodi del Podcast.
Per ajudar-nos a ser més productius, els moderem, esborrant tot allò que és conversa i soroll, endreçant i ordenant el que és contingut final de guió, i deixant 24 hores alguns comentaris creuats, per acabar esborrant-los si no són imprescindibles.
Més informació: Alexander Dreiling – Program Manager – SAP Australia
Parlant de wave, hem de conseguir la manera de com fer que la gent es pucui ficar al wave del podcast de la quinzena.
Tomàs, podries ficar algun tipus de formulari al wordpress en forma d’enllaç per la gent que vulgui solicitar dir la seva al wave. Que passessin el seu compte wave i aquestes coses.
No se si m’entens.
Sort!
P.D.: no conec totes les funcionalitats del wordpress, ni les seves limitacions.
És pot crear un formulari ad-hoc per a que la gent pugui donar el seu wave i afegir-los al podcast de la quinzena. No és difícil amb WordPress dons tirem d’un giny (plugin) que ho fa.
De moment hem de tenir en compte que no som gaires els usuaris de Google Wave i que no és una eina d’ús massiu, si no molt adreçada a treball col.laboratiu i, de moment, minoritari.
Puc crear el formulari però, de moment, tothom que ha volgut participar m’ha enviat un correu i se l’ha afegit.
Estic donant-li voltes si unir-linkar d’alguna forma el Google Wave del capítol corresponent amb el bloc i si això aporta quelcom realment.
Jo crec que qui vol participar ja tira de Wave.
Podria tenir sentit (i a més allegeurir-nos a nosaltres de feina) convertir el Wave final en les show-notes de cada episodi.
El problema és que encara hi ha una distància gran entre el que treballem en el Wave, i el guió final de cada episodi tal i com s’enregistra.
Si fóssim més acurats en el seguiment dels guions potser s’aconseguiria, Però el Ludo és un trenca-guions, un talla-esquemes i no hi ha forma de dominar-lo 😛
Per tant no s’ens redueix la feinada de construir les show-notes.
Pel que fa a la participació prèvia penso que el camí és Google Wave compartit per tothom qui aporti contingut a l’episodi, ja sigui gent que es treballi una aportació en forma de secció, com l’Ester o l’Ivan o el Miquel, per exemple, o bé a qualsevol altra persona que aporti una proposta.
Per a la resta el camí més senzill i espontani serà quan comencem a fer streaming en directe dels enregistraments, cosa que m’agradaria que passés, si tot va bé, a finals de Q1 del 2010.
En qualsevol cas agraïm i recollim tots els suggeriments.
va ser algo que em va sortir al moment, Simplement com que el wave i el e-mail estan en segons quin tema a la par. 🙂
A més, també ajudaria a que la gent proves el wave en condicions relativament reals, i permetria gastar el fotime d’invitacions que tenim ara com ara.
Sort!
segur que estaves esperant a veure si reaccionava a aquest post 😛 (i si no és així, digues que si, i queda bé que no costa res…)
SAP Gravity com a tal, no l’he provat, i crec que no el provaré, perque les BPMs és per el cas perfecte on els projectes que es signen no es maquillen les jornades i tens temps de fer els projectes de cap a peus. Tot i així és un mon força interessant, ja que pots arribar a definir de forma gràfica circuits bastants complexos de SAP PI 7.1 i crear-ne els circuits a partir d’aquestes definicions gràfiques.
Per el que fa a GWave, jo li estic treïent partit per fer sobretot test de software beta, comentar errors, i buscar-ne sol·lucions.
La forma en que es gestionen els podcasts via waves… chapeau!!! i enrecordeu-vos d’una cosa: Primer va existir internet!!! i després se li va donar una utilitat!!! no us preocupeu!!! (si, soc Google boy)
Si Xavier estava esperant a veure la teva reacció immediata… :U 😛
Gravity és per a projectes amb disseny o redisseny de processos crítics, cosa que no passa en tots els projectes, estic d’acord amb tu que ara la cosa és més d’anar a per feina.
Però l’ús de Google Wave com a base d’eina col.laborativa dins SAP és el que volia destacar a l’article.
Tot és molt nou. A veure com evolucionem també nosaltres en l´ús dels Waves en els guions del podcast.
I parlant de Google. Estic mirant-me embadalit les primeres fotos i especificacions del Google Phone… Ummmmmmm
Bones Festes!!!!