Gràfica Problemes actualitzant iOS 5 i iCloud
Gràfica Problemes actualitzant iOS 5 i iCloud

Aquests dies han estat “de bojos” amb tot el reguitzell d’actualitzacions motivades per la sortida pública de l’iOS 5 i l’iCloud.

El passat dimecres dia 12 al vespre centenars de piulades a Twitter informaven de tot tipus de problemes, la majoria deguts a la saturació dels servidors d’Apple alhora de validar l’actualització.

Tot i que els problemes de saturació ja estaven resolts dijous 13 al matí, encara avui dissabte, ens arriben twits amb incidències post-actualització.

Mossegalapoma (i també els amics del Bloc d’Apple en Català) hem estat, a Twitter principalment, al peu del canó intentant com hem pogut, i amb l’ajuda dels mateixos usuaris, donar suport a tothom que tenia incidències, bàsicament les primeres hores on, per acabar-ho d’adobar, els fòrums de suport oficials d’Apple no estaven accessibles per que algú, amb poc criteri, va decidir actualitzar la web.

Hem recollit una mostra de les incidències que ens heu reportat des de dimecres 12 al vespre fins a aquest matí i n’hem fet una gràfica per tipus de problema i % d’usuaris afectats. No és exhaustiva ni ha seguit cap mètode estadístic, però, pel com a mínim, dibuixa i apunta les causes principals del caos.

Com a conclusions:

Si be les primeres hores els problemes estaven en la descàrrega de les actualitzacions (servidors d’Apple lents a matar) i validació de l’actualització amb errors 3200 i “internal error” (també per saturació dels servidors d’Apple), desprès les incidències es traslladaven a l’activació del servei de l’iCloud i a problemes derivats de la sincronització (correu, contactes, arxius, etc), on podem intuir que són motivats per l’allau de noves altes del servei.

No s’ha d’oblidar un altre gran grup d’incidències que afecten a l’iPhone i l’iPad amb iOS 5, amb Apps i serveis bàsics que no funcionen correctament deguts principalment a errors en el procés d’upgrade.